Lezárták a svédek a Semjén szarvasvadásza miatti nyomozást

  • narancs.hu
  • 2019. május 22.

Belpol

A nyomozás holtpontra jutott.

Több mint egy éve kezdtek el nyomozni a svéd hatóságok Semjén Zsolt rénszarvasvadászatának ügyében, a noymozást azonban most lezárták - írja a 24.hu.

A portállal a svéd ügyészség közölte: "A svéd rendőrség számos intézkedést hajtott végre az ügyben, köztük több kihallgatást is. Ennek ellenére senkivel szemben nem merült fel bűncselekmény gyanúja. A nyomozás holtpontra jutott."

A nyomozás lopás gyanúja miatt indult: tavaly áprilisban ugyanis egy helyi gazda úgy vélte, hogy az ő tulajdonában álló rénszarvast lőtte ki a miniszterelnök helyettes.

Az információk szerint a svéd hatóságok Magyarországon nem hallgattak ki senkit az ügygel kapcsolatban.

 

Dagad a vadászbotrány, előkerült a Semjén által kilőtt szarvas gazdája, és feljelentést tesz

Felismerték a képeken a füljelzőt. Bár Semjén szerint minden rendben van a luxusvadászataival, a sztorit a svéd média is felkapta. Az Aftonbladet nevű svéd lap csütörtökön közölt cikket a témában. Még aznap jelentkezett náluk egy férfi, aki azt állítja, az övé volt a Semjén által kilőtt rénszarvas, írta meg a 444.hu.

Durrantott párat Svédbe'

Kicsiny (164 oldal, vágott A5-ös formátum), ám annál tartalmasabb kötetben adta közre tavaly év vége felé Semjén Zsolt életbölcsességének, nem túlzás, gyöngyszemeit a Barankovics Alapítvány, a Kereszténydemokrata Néppárt hivatalos pártalapítványa. Az Egymillió című Semjén-breviárium írásainak műfaja elegyes, a szerző alkalmi beszédeiből, napirend előtti országgyűlési felszólalásaiból, mások napirend előtti felszólalásaira adott rövid - ám annál veretesebb!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.