Lomnici magyarázkodik

  • narancs.hu
  • 2019. január 14.

Belpol

Nem kevésbé parádésan.

Ahogy korábban a Magyar Narancs is megírta, a 444 megszervezett egy vágatlan interjúfelvételt, amelyen ifj. Lomnici Zoltán a riporter azon kérésére, miszerint:

– Egy szót, ami fontos, és kértek, hogy mondjuk el, hogy az őrök védték, tehát, hogy védték, jó?

– Jó.

– Jó. Erre akkor egy mondat erejéig térjünk ki.

Lomnici a felvétel megjelentetése után nem sokkal villáminterjút adott a Demokratának, amelyben arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy instruálta őt a szerkesztő az interjú során, azt válaszolta:

– A felülről kézivezérelt, a 444 esetében Soros megbízható emberei által inspiciált kisújságírók nyilván magukból indulnak ki. Természetesen nem történt ilyen, és ezt könnyen bizonyítani is tudom."

A viszontkérdésre, miszerint, hogyan is bizonyítaná azt válaszolta:

– Korábban ebben a témában több sajtóorgánum interjút készített velem még tavaly decemberben, jóval az illegálisan kiszivárgott anyag elkészülte előtt. Ezekben többször beszéltem arról, hogy az MTVA megvédte a munkatársait, amely egyébként a képfelvételek alapján evidencia.

Jaj, de csak nem hagyták. Újfent rákérdeztek, hogy akkor miért kérte a szerkesztő, hogy ezt mondja el?

Lomnici páratlan logikával oldotta meg a rejtélyt:

– Nagyon egyszerű, megküldtem az egyik ilyen beszélgetés anyagát a szerkesztő részére, és jeleztem, hogy ez egy fontos szempont lehet. Miután viszonylag mostoha körülmények között készült az interjú, emlékeztettek korábbi saját gondolataimra.

Figyelmébe ajánljuk