Lopásgátló chippel védi a Spar a párizsit is

  • narancs.hu
  • 2022. december 21.

Belpol

Pedig nem tartozott a „lopásérzékenyebb termékek” közé.

Jó ideje lopásgátlóval látják el a párizsit is a Sparban, a csomagolópapírra erősítik – írja egy olvasójára hivatkozva a 24.hu, amely fotót is közöl a chipelt párizsiról.

A portál kérdéseket küldött az áruházlánchoz, amelynek kommunikációs vezetője azt írta, az áruvédelmi szabályzat részletei nem nyilvánosak, ezért biztonsági okokból nem válaszolhat a párizsira vonatkozó kérdésre.

A többi kérdésre azonban reagált a Spar: a lopások és a lopási kísérletek száma folyamatosan nő, ennek okát a nehezebb gazdasági helyzetben látja az áruházlánc. Egyre kevésbé lehet egyszerű élelmiszerlopásról beszélni, jellemzőbb, hogy az elkövetők szervezetten, megrendelésre lopnak, azzal a céllal, hogy továbbadják az eltulajdonított holmit. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az üzletbe „nem vásárlási szándékkal érkező személyek” a megrendelés alapján válogatják össze a „csomagokat”, és megpróbálják kivinni a boltból. A Spar a lopásérzékenyebb termékek kategóriájába sorolja az égetett szeszeket, az édességeket, de a vegyi áru között is van ilyen.

A tettesekről többnyire jó felvételt készít a biztonsági kamera, átadják a rendőrségnek, a feljelentéssel. 

A 24.hu-nak az olvasó arról számolt be, beszélt bolti eladóval, aki szerint a tolvajok rájöttek, hogy a felvágottban is van lopásgátló, és előfordul, hogy ezt még a boltban leszakítják a csomagolásról, eldobják.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk