Magyar Péter: Összeférhetetlen Windisch László és Varga Judit viszonya

  • narancs.hu
  • 2024. április 4.

Belpol

Volt férje szerint Varga az ÁSZ elnökével folytatott kapcsolata miatt mondott le igazságügyi miniszteri pozíciójáról.

Márciusban elején a 444.hu írt arról, hogy kéz a kézben fotózták le Varga Judit volt igazságügyi minisztert Windisch Lászlóval, az Állami Számvevőszék elnökével, a W Budapest ötcsillagos szálloda bárjában.

A kapcsolatról Varga volt férje, Magyar Péter is tudott, aki már akkor is jelezte, nem friss sztoriról van szó.

Korábban is látták együtt Vargát és Windischt, Gulyáságyú Média szerint január 4-én egymás mellett ültek a Zeneakadémián – ez még Varga lemondása előtt történt, ekkor még aktív fideszes politikus volt. De a lap értesülései szerint kormánypárti körökben mutatkoztak már korábban is együtt. A 24.hu úgy tudja, hogy a kapcsolat már tavaly, év közepén kezdődött.

Magyar Péter most a Válasz Online-nak adott interjúban bővebben mesélt arról,

szerinte Varga a Windisch-sel való viszonya miatt mondott le igazságügyi miniszteri pozíciójáról 2023 júliusában.

"A magánéleti kapcsolata volt az oka. Új kapcsolata, ami – tudomásom szerint és mások tudomása szerint is – akkor már fennállt, teljességgel összeférhetetlen volt a kormányzati pozíciójával" – mondta Magyar.

Zárójelben jegyzem meg: utána is összeférhetetlen volt, mert ha valaki elolvassa az Állami Számvevőszékről szóló törvényt, akkor nyilvánvaló politikai és jogi nonszensz, hogy egy Fidesz EP-listavezetője együtt él – titokban – az Állami Számvevőszék elnökével. Aki egyébként az Országgyűléstől kapja a felhatalmazását, és ellenőrzi az Országgyűlést meg a pártokat."

Magyar ez esetben nem túloz, a kapcsolat valóban komoly összeférhetetlenségi kérdéseket vet fel. Az Állami Számvevőszék ellenőrzi ugyanis a pártok pénzügyi működését és a kampányköltségeket is, az ÁSZ pedig saját etikai kódexben kitér az elfogulatlanság fontosságára, ezen belül pedig kifejezetten a személyes érintettség és az érzelmek szerepére is.

Arról, hogy az ÁSZ milyen óriásbüntetésekkel sújtotta az ellenzéket, miközben nem vizsgálta a Megafon vagy a CÖF közéleti tevékenységét már számos cikk született. Windisch magánéleti adaléka csak mindehhez tesz hozzá. Ennyit az ÁSZ elfogulatlanságáról...

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk