Itt a párt, amelynek színeiben Magyar Péter elindul az EP-választáson

  • narancs.hu
  • 2024. április 10.

Belpol

Beadta a nyilvántartásba vételi kérelmet Magyar Péter, nem sokkal később a párt neve is kiderült.

„Percekkel ezelőtt beadtuk a Nemzeti Választási Bizottságnak a pártunk nyilvántartásba vételi kérelmét. Ezzel a párttal indulunk 2024. június 9-i európai parlamenti és az önkormányzati választáson. A párt nevét a regisztráció jogerőssé válása után hozom nyilvánosságra” – közölte Magyar Péter szerdán négy órakor közösségi oldalán.

Azt is hozzátette, hogy a Választási Bizottság holnap ülésezik és elvileg döntést is hoz.

„Lássuk meg, mennyire fél a hatalom és hogy megpróbálják-e adminisztratív eszközökkel megakadályozni az indulásunkat”

– írta.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján már megjelent a kérelem, ebből kiderül, hogy

egy, a TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt névre hallgató párt bejegyzését kérték.

A honlapon a már ismert logo is szerepel a nevük mellett.

Háromnegyed öt előtt Magyar ismét közleményt adott ki: „Mivel a sajtóba már kiszivárgott, ezért megerősítem, hogy a Talpra Magyarok Közössége a Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indul a 2024. június 9-i választáson” – írta. Elmondása szerint a párt a mai közgyűlésén az egyik alelnökké választotta Magyar Pétert, illetve a Talpra Magyarok tagjai többségbe kerültek a párt ügydöntő szerveiben is. „Köszönöm a párt alapító tagjainak, hogy felismerve a hazánk érdekét, lehetővé tették a közös munkát.”

A Tisza Párt a nyilvános információk szerint három éve alakult, és 2021 augusztusáig volt aktív, akkor Szabó Attila elnök vezette, két alelnöke pedig Deák Boldizsár és Somodi Erzsébet volt. Egy, az Egri Ügyek oldalán megjelent interjúban az akkori elnök azt nyilatkozta „nem igényel és nem fogad el állami költségvetési támogatást” a szervezete, és a bizonytalanokat célozták volna.

Magyar most embereket toboroz a mozgalmába, de azt üzeni: ne csatlakozzanak hozzá a NER-ből kiugrók és a levitézlett ellenzékiek. Azt már tudjuk, hogy Juhász Péter kitöltötte a Talpra Magyarok Mozgalom honlapján található űrlapot.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk