Márciustól Orbán és Novák fizetése is emelkedik

  • narancs.hu
  • 2024. március 2.

Belpol

Ugyan már nem dolgozik Novák Katalin, de a fizetése emelkedik. 

A miniszterelnök fizetése mellett a köztársasági elnöké is emelkedett márciustól, és bár Novák Katalinnak már nem kell dolgoznia ebben a hónapban, őt is megilleti a fizetés – derült ki az RTL Híradójából. 

A csatorna úgy számol, hogy Novák többet fog keresni, mint amikor még hivatalban volt: a fizetése 5 millió 249 ezer forint lesz, ami 653 ezer forinttal több, mint a hivatali ideje alatti fizetése. 

Novák Katalint egyébként az elnöki fizetése élete végéig megilleti. 2018 óta a bruttó átlagkeresethez kötik a képviselők és a közjogi méltóságok fizetését. A Központi Statisztikai Hivatal nemrég közölte, hogy tavaly bruttó 589 ezer forint volt az átlagjövedelem, a képviselők ennek háromszorosát, vagyis 1,7 millió forintot kapnak márciustól. Ez 220 ezer forinttal több, mint az eddigi alapfizetésük. 

A kormánytagok fizetése is nőni fog, legalább 440 ezer forinttal havonta. Azok, akik emellett képviselők is, 660 ezer forinttal kapnak majd többet. Orbán Viktor fizetése annyi, mint amennyit Kövér László házelnök is kap, vagyis 4,7 millió forint – majdnem 600 ezer forinttal több, mint eddig. Mivel a kormányfő a képviselői fizetést is megkapja, ezért márciustól 6 millió forint felett fog keresni. 

Novák Katalinnak a kegyelmi ügy miatt kellett lemondania. Az új köztársasági elnöknek Sulyok Tamást választották meg. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk