Márki-Zay konzervatív, szabadelvű pártot szervez

  • narancs.hu
  • 2022. március 10.

Belpol

Az Európai Néppárt elnöke is ezért jön március 15-én Magyarországra.

„Egy olyan, nem tolvaj, konzervatív pártot szeretnénk, amelyre tisztességes emberek is, valódi keresztény emberek is nyugodtan szavazhatnak. Most ilyen nincs, ez egy óriási hiba” – nyilatkozta az InfoRádiónak Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. 

Az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom nem akar párttá alakulni, viszont a Gémesi György vezette Új Kezdetre és Pálinkás József Új Világ Néppártjára számít. A szervezés elkezdődött, konzervatív alapállású, gazdasági kérdésekben szabadelvű pártot képzeltek el, amely ilyenformán nem vetélytársa a radikális Jobbiknak.

Az új párt a szándéka szerint tagjává válik az Európai Néppártnak, amelyből nemrég a Fidesz kilépett, mielőtt kizárták volna. 

Ebből a célból érkezik Budapestre március 15-én Donald Tusk, az Európai Néppárt vezetője, és ugyanerről egyeztetett Márki-Zay Péter korábban Mikulas Dzurindával, az Európai Néppárt pártalapítványának vezetőjével, illetve Manfred Weberrel, a néppárti képviselőcsoport vezetőjével. 

Az új pártot Gémesi Györggyel és Pálinkás Józseffel közösen szervezi, és ebből a célból találkozóra hívtak mintegy kétszáz korábbi országgyűlési képviselőt, más egykori tisztségviselőt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot! 

 

Figyelmébe ajánljuk