Márki-Zay miniszterelnökként nem merte volna csökkenteni a rezsicsökkentést

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 26.

Belpol

A tihanyi Tranzit fesztiválon vitázott az egykori miniszterelnök-jelölt és Rétvári Bence.

A rezsicsökkentés-csökkentést „őszintén szólva, én nem mertem volna meglépni, ha én lettem volna miniszterelnök, mert azt gondolom, fellázadtak volna az emberek” – mondta Márki-Zay Péter Rétvári Bence államtitkárnak egy péntek délutáni vitán az ország legfideszesebb fesztiválján, a Tihanyban tartott Tranzit fesztiválon a Telex.hu szerint.

Mint írják, Rétvárinak és Márki-Zaynak hivatalosan a ciklus elejét kellett volna értékelnie egy órában, ehelyett az első percekben az áprilisi országgyűlési választásokról és a kampányról kérdezték az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltjét. Ő erre úgy reagált: úgy tudta, a ciklusról kéne vitázniuk, majd arról kezdett el beszélni, hogy Orbán Viktor rezsicsökkentést ígért, és most meg eltörölte. Rétvári ezt kikérte magának, mert szerinte „ma is minden magyar családot véd a rezsicsökkentés”.

A hódmezővásárhelyi polgármester azt is mondta, hétből öt gyereke még velük él egy háztartásban, így aztán több százezerrel meg fog nőni most a rezsiszámlájuk.

A vita nagy részében gyorsan csapongtak a témák között a felek: szóba került a háború, a benzinárstop, a tanárfizetések, de a kivándorló magyarok is.

A beszélgetésről készült videót itt lehet visszanézni:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk