Márki-Zay Péter el tudja engedni, hogy saját frakciója legyen a parlamentben

  • narancs.hu
  • 2022. január 5.

Belpol

De még reménykedik. Az ellenzéki közös miniszterelnök-jelöltje azt mondta, részéről „ezen sem fog múlni az ellenzéki egység”.

„Őszintén remélem, hogy a pártok meggondolják magukat, de az biztos, hogy részemről ezen sem fog múlni az ellenzéki egység”

mondta Márki-Zay Péter a Telexnek, miután az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltje az ATV-ben bár konkrétan nem mondta ki, utalt rá, hogy indokoltnak tartaná a hetedik frakciót, de el tudja engedni azt, ha a pártok egyik fele nem támogatja.

Márki-Zay a lapnak megerősítette, hogy a kialakult helyzet feloldása érdekében lemond tervéről, de hozzátette, hogy továbbra is kitart amellett, hogy a magyar romák és más társadalmi csoportok, így az ellenzéki pártokkal eddig azonosulni nem tudó konzervatívok képviseletéhez szükség lenne a hetedik frakcióra.

Mint ismert, Márki-Zay Péter az előválasztás után, októberben beszélt arról először, hogy egy hetedik parlamenti frakciót is létrehozna az összefogásban szereplő hat párt frakciója mellé azoknak, akik nem szerepelnek az előválasztást lebonyolító pártok eredeti hatos szövetségében. Akkor azt mondta, ezt a hetedik frakciót foghatná össze a mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

(Telex)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk