Márki-Zay támogatásáról biztosította Magyar Pétert

  • narancs.hu
  • 2024. március 17.

Belpol

"Nem messiásokra van szükség, hanem egy mindent elsöprő ébredésre" – vallja az egykori "messiásjelölt".

Márki-Zay Péter egy hosszú Facebook-posztban támogatásáról biztosította Magyar Pétert a „kormánydöntési próbálkozásához”. A hódmezővásárhelyi polgármester bejegyzését úgy kezdi, hogy „Hajrá, Magyar Péter”, a továbbiakban pedig kiemeli, hogy nincs benne irigység vagy dicsvágy Magyar sikerével kapcsolatban. Mint írja, neki csak az a lényeg, hogy valaki minél előbb leváltsa Orbán rendszerét – idézi az rtl.hu.

Arról is ír Márki-Zay, hogy bár Magyar Péter sok olyan dolgot mond, amit már eddig is tudtak az emberek az Orbán-rendszer működéséről, de szerinte fontos, hogy ezek a dolgok ki legyenek mondva. Példaként hozza fel, hogy

Magyar Péternek még a hithű fideszeseknek is el kell hinnie azokat a tényeket, amiket közölt.

A polgármester szerint Magyar Péter új dolgokat is mondott, például azt, hogy Orbán utasította Vargát a pedofilügyek elhallgatására, és hogy az ellenzék együttműködik a Fidesszel. Azt is megjegyzi, sokan azt kérdezték, miért nem szólt eddig Magyar Péter, miért nem lépett fel hamarabb, erre a hódmezővásárhelyi polgármester azt írja, hogy „jobb később, mint soha”.

Márki-Zay szerint érthető, hogy sokan reménykednek Magyar Péterben, mint a messiásban, ugyanakkor azt is leírja, hogy Magyar Péter sem a messiás, mint ahogy ő sem volt az anno. Szerinte nem messiásokra van szükség, hanem egy olyan ébredésre, amely felülírja az ellenzéki belső megosztottságot, és lehetővé teszi a közös cselekvést.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?