Maruzsa Zoltán: Egyre vonzóbb a tanári pálya

  • narancs.hu
  • 2024. április 10.

Belpol

Az elmúlt években meghozott kormányzati intézkedéseknek köszönhetően.

Jól bírta a plafon Maruzsa Zoltán beszédét az Eötvös József Főiskolán, amivel a XI. Tantárgy-pedagógiai Nemzetközi Tudományos Konferenciát megnyitotta. Az államtitkár azt mondta, hogy „az elmúlt öt esztendőben több olyan változás történt a köznevelésben, amelyek vonzóbbá és hatékonyabbá tették a pedagógusképzést és utánpótlást.” Adatot is mondott: idén több mint 17 ezren első helyen jelöltek meg tanárképző intézményeket. Majd hozzáfűzte: mindezzel együtt jelentős bérrendezést is elindított a kormány idén január elsejétől, egyben 2030-ig rögzítette a béremelés pályáját, ezzel együtt pedig gyorsabb előmeneteli lehetőséget biztosított a tanárok számára.

Jó kérdés, vajon a pálya vonzereje kapcsán mire gondolt az államtitkár, aki a tanársztrájkok idején arra sem volt képes, hogy a pedagógusokkal egy asztalhoz üljön. Vajon arra, hogy a Belügyminisztérium adatai szerint a tanárok fele másodállásban is dolgozik? Vagy arra, hogy az említett fizetésemelés valójában csak az inflációt követi? Vagy arra, hogy a tankerületek a legalapvetőbb feladatokban is magukra hagyják a szülőket – még abban az iskolában is, ahová Maruzsa Zoltán gyerekei járnak?

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk