„Meg kellett volna a várost kérdezni” – nem hagyták szóhoz jutni az akkugyár képviselőjét Debrecenben

  • narancs.hu
  • 2023. január 10.

Belpol

Hangos bekiabálások közepette tartották meg a kínai CATL akkumulátorgyárral kapcsolatban. 

„Nekünk búza meg kenyér kell, nem akkumulátorgyár!” – ilyen bekiabálások kiséretében tartottak lakossági fórumot Debrecenben az épülő kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) akkumulátorgyárral kapcsolatban, amiről a Debreciner tudósított. 

2022 nyarán derült ki, hogy a CATL Debrecenben hozza létre második legnagyobb európai üzemét 3 milliárd forint értékben. A beruházás ellen tiltakozások szerveződtek, a mostani lakossági fórumon a gyár képviselője próbált meg beszámolni a részletekről, de percekig nem hagyták szóhoz jutni a résztvevők. Egy ponton a város kormánypárti polgármestere, Papp László próbálta csitítani a kedélyeket, sikertelenül. „Meg kellett volna a várost kérdezni” – mondták neki. 

Orbán Viktor még 2017-ben beszélt az akkumulátorgyártáshoz fűzött reményeiről, mostanra az ország északi, északkeleti részén is megszaporodtak az ezen a területen tevékenykedő, főleg ázsiai hátterű vállalkozások, melyek ellen több tiltakozás is szerveződött. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk