Még mindig szabadon mozoghat az Árpád hídi gázoló

  • narancs.hu
  • 2024. július 1.

Belpol

Éppen egy éve történt a tragikus baleset.

Hiába, hogy a RACE-001 rendszáma arra utalt, hogy illegális városi gyorsulási versenyekben vehetett részt, és hiába okozott halálos balesetet, egyelőre nem emeltek vádat a Mercedes sofőrje ellen, aki Árpád hídi gázolóként híresült el.

A tragikus baleset 2023. július 1-je hajnalán történt, amikor a Mercedes „spontán” versenybe keveredett egy BMW-vel, majd letarolta a szalagkorlátot és elgázolt egy szabályosan közlekedő kerékpárost az Árpád hídon. A Mercedes legalább 137 kilométer/órával haladt, noha csak 70 kilométeres sebesség megengedett a hídon, az autó, egy E63 AMG S típusú Mercedes gyárilag 450 kilowatt, vagyis 612 lóerős teljesítményű, majdnem annyit tud, mint egy Forma-2-es versenyautó.

A 24.hu arról ír, hogy bár a 34 éves sofőrt nem sokkal később letartóztatták, ám már tavaly októberben szabadult a börtönből, és bűnügyi felügyeletbe került nyomkövetővel a lábán. Sőt, azóta ezen is enyhített a bíróság. A férfival szemben már csak annyi kényszerintézkedés van érvényben, hogy nem hagyhatja el Budapest közigazgatási határát. Vagyis

szabadon mozoghat a fővárosban, még ha a nyomkövetőt továbbra is viselnie kell. 

A Mercedest vezető férfi máskor is balesetezett, 13 büntetőpontja volt, ami azt jelenti, hogy a rendőrségnek már korábban értesíteni kellett, hogy ha nem vigyáz, ugorhat a jogosítványa.

A baleset után Lázár János azt ígérte, átalakítják a jogosítványszerzés feltételeit, azóta sem lett semmi dologból, pedig az efféle gyorsulási versenyek rendszeresek, a haláleset után pár héttel már újra száguldoztak az Árpád hídon: volt, aki 131 km/h-val, míg más 149 km/h-val hajtott.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk