Parragh László nem kér bocsánatot a pedagógusoktól

  • narancs.hu
  • 2022. június 2.

Belpol

Mert úgy gondolja, nem sértette meg őket.

Egy a napokban adott interjújában Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a tanárok és a tűzoltók alacsony bérezése, illetve a bérük emelése kapcsán arról beszélt: „De sokféle motiváció létezik: a tanároknak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek. Minden egyes szakmánál más és más. Egy tűzoltót motiválhat a társadalmi megbecsültség és az adrenalin-löket. A kassza persze mindenkinek egyformán csörög, így valamiféle egyensúlyt a kormánynak kell létrehoznia.” Az ATV-ben szerda este ennél is tovább ment; kijelentette, nem gondolja, hogy megsértette a tanárokat. Mint hozzátette, látta, hogy a szakszervezeteknek nem esik jól, amit mondott, meg is lepte a vehemens reakció.

„Én is voltam fiatal.

Az embernek vannak álmai, vágyai, motivációi, és ez a motiváció nem mindig kizárólag a pénz.

Én például tanár akartam lenni, annyira felnéztem a tanáraimra” – mondta a műsorban. Parragh szerint van hivatástudat is a világon, ennek a kettőnek az egyvelege, ami a pályaválasztásban meghatározó. Látta a szakszervezetek lemondásra történő felszólítását, jót mosolygott rajta, főleg a végkielégítés tekintetében, mert mint megjegyezte, ő nem kap pénzt a kamaraelnöki pozíciójáért.

Parrag László úgy vélte,

nem gondolja, hogy van miért bocsánatot kérnie,

nagyra becsüli a pedagógusokat. Véleménye szerint szükség lenne béremelésre a pedagógusoknál, de minden béremelést úgy kell kezdeni, hogy megnézzük, miből lehet emelni. Hozzátette: egy ország addig nyújtózkodhat, amíg a takarója ér.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk