Megszólalt az MTVA hírhamisító vezére: az ellenzék zavarja őket a munkában

  • narancs.hu
  • 2018.12.17 17:44

Belpol

Papp Dániel szerint „itt családapák, családanyák dolgoznak”, akiket az ellenzékiek „zaklattak”.

Hétfőn délután közel egy napos hallgatás után az MTVA honlapján feltűnt egy videóinterjú, ami Papp Dániellel készült, az MTVA vezérigazgatójával.

Papp ebben kifejti, hogy a vasárnapi tüntetés után a köztévé Kunigunda úti épületéhez vonult tüntetők, köztük az ellenzéki országgyűlési képviselők visszaéltek a hatalmukkal, „hiszen nem csak bejöttek, hanem zavarták, zaklatták a kollégákat és megpróbáltak olyan védett helyiségekbe is bemenni, ahova egyébként a szabályzat alapján tilos.”

false

 

A vezérigazgató szerint – akiről egy hosszú pereskedés után a Kúria is elismerte, korábbi hírszerkesztői tevékenysége alapján lehet „hírhamisítónak” nevezni – „a képviselői jog nem egyenlő azzal, hogy a kollégákat zavarják a munkában, tette hozzá”. Papp azt is mondta: „itt is törvénytisztelő állampolgárok dolgoznak, családapák, családanyák, akik nyilván nem szeretnének zaklatások közepette nyilatkozni, nem szeretik, ha valaki hamis tűzriadót indít el, vagy ha kiadják a mobiltelefonszámukat”.

Amint arról folyamatosan beszámoltunk, ellenzéki képviselők a tegnapi tüntetés után bejutottak az MTVA épületébe, ahol azt szerették volna elérni, hogy beolvassák az öt pontjukat.

Pontosan ezt szerették beolvastatni:

  • követelik a rabszolgatörvény azonnali visszavonását;
  • követelik a kevesebb rendőri túlórát;
  • követelik a független bíróságokat;
  • követelik az Európai Ügyészséget;
  • és követelik a független közmédiát.

A képviselők az MTVA vezérigazgatójával, a hírhamisító Papp Dániellel szerettek volna beszélni, azt mondták, ameddig vele nem beszélnek, nem hagyják el a helyszínt. Papp nem jelent meg az épületben – legalább is az ellenzéki politikusok nem találkoztak vele –, és a képviselők hívásaira sem reagált, kinyomta a telefont.

Közben Hadházy Ákossal és Varju Zoltánnal szemben a biztonságiak erővel léptek fel. Az MTVA nem hozta le az öt pontot, eddig csak egy közleményben reagált az eseményekre, mindösszesen annyit közöltek: az ellenzéki képviselők viselkedése fenyegetést jelentett a köztévé dolgozóira, ezért feljelentést tesznek.

Továbbra is kitartanak az ellenzéki képviselők, az MTVA viszont birtokvédelmi eljárást kért ellenük

Nem bírja követni a pörgő eseményeket? Minden, amit a köztévés balhéról tudni lehet.

Neked ajánljuk

Pusztába kiáltott borsó

  • Sándor Panka

Az előadás Sidney Lumet 1976-os (hozzánk 1980-ban eljutó), azonos című filmje nyomán készült. Az Oscar-díjakkal dúsan dekorált filmet Lee Hall tette színpadra 2017-ben, s most ezt az adaptációt használja Puskás Tamás rendezése is.

Bajnokok reggelije

A minap elindult Sportrádió első néhány perce hűen tükrözi a magyar rádiós szcéna mentális állapotát. Harsányi Leventét, miután a „megújuló” Petőfi rádióból kiakolbólították, kis híján mártírként siratták el. Ugyanő a Himnusz alatt most úgy feszített új munkahelyének nyitóünnepségén, mint pók a lucernásban.

Házmegesz

  • - bzs -

Elsőre nehéz hová tenni a Netflix különös stop-motion animációját. Az ír Enda Walsh forgatókönyve alapján készült háromfelvonásos rémálom erősen rétegfilmnek tetszik a megszokott egyszeri fogyasztásra szánt Net­flix-felhozatalban. A film főszereplője egy ház, mely titokzatos módon különböző korokban tűnik fel, hogy pokollá tegye lakói életét.