Továbbra is kitartanak az ellenzéki képviselők, az MTVA viszont birtokvédelmi eljárást kért ellenük

  • narancs.hu
  • 2018. december 17.

Belpol

Nem bírja követni a pörgő eseményeket? Minden, amit a köztévés balhéról tudni lehet.

Amint arról folyamatosan beszámoltunk, ellenzéki képviselők a tegnapi tüntetés után bejutottak az MTVA épületébe, ahol azt szerették volna elérni, hogy beolvassák az öt pontjukat.

Az MTVA-ban éjszakáztak az ellenzéki képviselők, nem engedték őket szóhoz jutni

A M1 közben nem számol be arról sem, hogy ellenzéki képviselők vannak az épületben. A tegnapi esti tüntetés után 13 ellenzéki képviselő éjszakázott az MTVA Kuniginda utcai székházában, miután nem engedték nekik, hogy felolvassák a követeléseiket. Az élő adást adó stúdió fegyveres biztonsági őrök védik, Szél Bernadették reggeli bejelentkezésükben arról beszéltek, hogy dulakodás is volt a biztonsági őrökkel.

Pontosan ezt szerették beolvastatni:

  • követelik a rabszolgatörvény azonnali visszavonását;
  • követelik a kevesebb rendőri túlórát;
  • követelik a független bíróságokat;
  • követelik az Európai Ügyészséget;
  • és követelik a független közmédiát.

A képviselők az MTVA vezérigazgatójával, a hírhamisító Papp Dániellel szerettek volna beszélni, azt mondták, ameddig vele nem beszélnek, nem hagyják el a helyszínt. Papp nem jelent meg az épületben, és a képviselők hívásaira sem reagált, kinyomta a telefont.

A képviselők az épületben maradtak éjszakára, közben többen csatlakoztak Hadházy Ákos, Szél Bernadett, Bősz Anett mellé. Megjelent többek között Ujhelyi István, Harangozó Tamás, Jakab Péter, Kunhalmi Ágnes, Varju László és Tordai Bence is. A politikusok az éjszaka egy részét a sminkszobában töltötték, majd a folyosón, a hármas stúdió előtt várakoztak.

Kora reggel Hadházy Ákos megpróbált bejutni a stúdióba, mire az épületben tartózkodó fegyveres biztonsági őrök elrángatták a független képviselőt, a földön vonszolva kidobták az épületből. Hasonlóan járt Szél Bernadett is, aki közben folyamatosan közvetítette az eseményeket.

Erőszakkal, földön vonszolva dobták ki Szél Bernadettet és Hadházy Ákost az MTVA-ból

Hadházyt földre is vitték és lökdösték a biztonsági őrök. Továbbra sem engedte a köztévé az épületben tartózkodó ellenzéki képviselőknek, hogy beolvassák követeléseiket, sőt Hadházy Ákost és Szél Bernadettet erőszakkal dobták ki a biztonsági őrök az épületből. Hadházyt előbb az épületben vitték földre, majd az épületen kívülre lökdösték, ahol elesett, és egy kint tarzókodó rendőr sietett a segítségére.

Az MTVA közleményében azt írta, hogy az ellenzéki képviselők viselkedése fenyegetést jelentett a köztévé dolgozóira, ezért feljelentést tesznek. Később a szintén az épületben tartózkodó Varju Lászlót is bántalmazták a fegyveres őrök.

A Fidesz is reagált a délelőtt folyamán az eseményekre. Először csak Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő reagált, aki azt írta, hogy „valaki szólhatna a hisztizős ellenzéki honanyáknak és honatyáknak, hogy a Való Világ9 powered by Big Brother nem a közmédián megy, hiába mentek oda, nem tudnak villalakók lenni”.

Deutsch Tamás az ellenzékieknek: A Való Világ nem a közmédián megy, hiába mentek oda, nem tudnak villalakók lenni

Megszólalt a mindig mindenről megnyilatkozó fideszes. Bár a kormánypárt egyelőre nem kommentálta, ami az MTVA épületében zajlik, a mindig mindennel kapcsolatban megnyilatkozó Deutsch Tamás a Facebookon megszólt. Stílszerű posztot tett közzé, melyben annyira futotta, hogy azt írta: „valaki szólhatna a hisztizős ellenzéki honanyáknak és honatyáknak, hogy a Való Világ9 powered by Big Brother nem a közmédián megy, hiába mentek oda, nem tudnak villalakók lenni".

Majd a kormánypárt részéről Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató is megszólalt, aki azt mondta, hogy „elfogadhatatlan, hogy politikusok erőszakkal akarnak beavatkozni egy szerkesztőség működésébe”.

Varju László az MTVA épületében

Varju László az MTVA épületében

 

Nem sokkal 12 óra után az épületben megjelent a III. kerületi jegyző, akihez Papp Dániel küldött kérelmet. A jegyző birtokvédelmi eljárást indított az ellenzéki képviselők ellen. Hogy ez pontosan mit jelent, az még nem világos, annyi biztos, hogy a jegyző felveszi az adatokat a helyszínen.

Az Index közben arról írt, hogy a Belügyminisztériumból (BM), az Alkotmányvédelmi Hivatalból, a Honvédelmi Minisztériumból és a katasztrófavédelemből jövő utasításokat kötelesek végrehajtani az MTVA biztonságát ellátó fegyveres őrök. Ez azt is jelenti, hogy ami ma zajlott, az a Belügyminisztérium engedélyével történhetett.

Hadházy Ákos késő délelőtt tüntetést jelentett be, és jelezte, hogy este ismét megpróbálnak bejutni az MTVA épületébe. Közben Török Gábor politikai elemző is kommentálta az eseményeket. Ő a 444.hu-nak azt mondta, hogy a közmédia vezetői „bután, önleleplezően és logikátlanul cselekedtek, amikor nem voltak hajlandók fogadni a képviselőket, hanem őröket küldtek rájuk”.

Hadházy Ákosék nem adják fel: este újra visszamennek az MTVA épületébe

Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon! - írja a képviselő. Miután erőszakkal dobták ki Hadházy Ákost az MTVA épületéből, a független képviselő eseményt hirdetett a Facebookon Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon! címmel. Hadházyt földre is vitték és lökdösték a biztonsági őrök.

Figyelmébe ajánljuk