Megszületett a megállapodás: 16 százalékos béremelést kapnak az FKF dolgozói

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. január 13.

Belpol

A bérmegállapodás aláírását a Budapesti Közművek jelentette be.

Tizenhat százalékos béremelést kaphatnak január 1-jétől a hulladékgazdálkodási munkavállalók, miután a Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió reprezentatív szakszervezeteinek elnökei és a Budapesti Közművek vezérigazgatója aláírták az idei bérmegállapodást.

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. pénteken közölte az MTI-vel, hogy a bérmegállapodás értelmében az FKF hulladékgazdálkodási szakterületének fizikai dolgozói – a hulladékbegyűjtésben és -szállításban részt vevő munkavállalók, és a tevékenységet közvetlenül irányító és támogató dolozók – kaphatják meg a 16 százalékos emelést.

Az egyezség fontos elemének nevezték, hogy átalakítják a társaságnál évek óta alkalmazott, az egyes résztevékenységek bérezését rögzítő ösztönző rendszert. A felek megállapodásának értelmében ez az átalakítás már összhangban van a július 1-jétől induló, a körforgásos gazdaság elveinek megfelelően kialakított új országos hulladékgazdálkodási modellel, valamint a Mol Nyrt. és a Budapesti Közművek által tervezett közös vállalat vízióival is.

A fővárosi hulladékszállítók október elején kezdtek néhány napos sztrájkba, béremelésért követelve.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk