Hadházy: Mészáros 15 milliót fizethet Orbánnak

  • narancs hu
  • 2017. április 28.

Belpol

A lényeg, hogy mindenki jól járjon.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerint bizonyítható, hogy a hirtelen meggazdagodott oligarcha fizet Orbán Viktornak az állami támogatások elnyeréséért.

A Népszavának adott interjújában a politikus azt nyilatkozta:
„Nemrégiben a parlamentben megkérdeztem Orbán Viktort, mi a magyarázata annak, hogy Mészáros Lőrinc évi 15 millió forintért bérli Orbán Győzőtől a hatvanpusztai majorságot úgy, hogy közben láthatóan a miniszterelnök családja használja azt. Többszöri kérdésemre sem tudott egyetlen használható indokot sem mondani. Így az egyetlen lehetséges válasz: Mészáros azért fizet, hogy állami megbízásokat nyerjen el.”

A politikus azt is hozzáteszi: „Feltételezhető, hogy ennél jóval többről van szó. Vélhetőleg vagyonkezelői feladatot lát el.”

További bizonyítékként szolgálhat az az ügy, melyet korábban feltártunk, miszerint Mészáros Lőrinc  papíron egy bányát is vett Orbán édesapjától úgy, hogy azt továbbra is Orbán Győző használja.

A homokbánya titka – Mészáros Lőrinc milliókkal segíti az Orbán családot

A miniszterelnök családja Mészáros Lőrincnek adott el Felcsúton egy közel négyhektáros földterületet, amelyen ezután is csak Orbán Győzőék bányászhatják a homokot. A felcsúti polgármester cége tehát vásárolt egy bányagödröt, amihez csak húsz év múlva férhet hozzá. Ez aztán a biznisz!

Tegnap jelent meg a napi.hu szokásos éves összesítése a 100 leggazdagabb magyarról. Mészáros Lőrinc vagyona csekély 100 milliárd forinttal nőtt, így már ő az 5. leggazdagabb. Érdekeltségeiről és elképesztő vagyonosodásáról részletesen is írtunk.

Nagybevásárlás – Mészáros Lőrinc 2016-os milliárdjai

Világszenzáció is lehetne Mészáros Lőrinc gyors fölemelkedése, ha nem tudnánk, ki áll a felcsúti polgármester sikere mögött. Kiszámoltuk, mennyi közpénz vándorolt a cégeihez: horribilis összeg jött ki végeredménynek.

Saját értelmezése szerint bár sokat jelent neki Orbán Viktorhoz fűződő barátsága, a miniszterelnök közvetlenül nem járult hozzá a meggazdagodásához. Ahhoz némi tehetség, kitartó munka, szerencse kellett, meg hát, ugye, az sem hátrány, ha okosabb az ember Mark Zuckerbergnél. Nem mi mondtuk, ő mondta.

Figyelmébe ajánljuk