Mészárosné átadta a stafétát

  • narancs.hu
  • 2019. március 29.

Belpol

Ilyen az, amikor az ország leggazdagabb emberének feleségét menesztik posztjáról.

„Mészárosné Kelemen Beatrix és Vaszily Miklós átadják a stafétát a Hír TV menedzsmentjének. A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonában és kezelésében lévő hírtelevíziók összeolvadásával leköszönnek az ECHO TV vezetői. Mészárosné Kelemen Beatrix a Life TV és Ozone TV országos életmódcsatornák elnöki teendőit veszi át a közeljövőben, Vaszily Miklós - aki idén január óta a TV2 médiacsoportot vezeti - ezt követően kizárólag a kereskedelmi csatorna stratégiai irányítására koncentrál” - olvasható a csatorna közleménye.

Felelevenítették, hogy az ECHO TV 2016 december 1-jén került a Mészáros-család tulajdonába, amivel jött egy új szemlélet: „a televízió a nemzeti identitást, a magyar kultúrát és a polgári értékrendet közvetítő, nézőközpontú szemlélet állította középpontba, megújult a csatorna arculata, műsorstruktúrája és műsorai, valamint kiváló szakemberekből álló, elhivatott televíziós csapatot hoztak létre.”

„Megtiszteltetés volt egy ilyen nagyszerű csapattal együtt dolgozni. Az én feladatom eddig tartott, és hiszem, hogy kollégáimmal közösen értéket teremtettünk” – hangsúlyozta Mészárosné Kelemen Beatrix leköszönő elnök. Az ECHO Televízióhoz októberben igazolt Vaszily Miklós január óta a TV2 Média Csoport Zrt. elnöki feladatait is ellátja. A szakember leköszönését követően az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett feladatai miatt kizárólag a TV2 médiacsoport stratégiai irányításáért, eredményes működtetéséért, a fenntartható növekedés feltételeinek megteremtéséért felel - olvasható a közleményben.

Közben a Magyar Hang arról ír, hogy HírTV székháza elől már le is vették a táblát, elkezdődik a nagy átalakítás. Információik szerint a magazinműsorok egy részét még a régi bázison veszik fel, de hamarosan a televízió teljesen áttelepül az ECHO TV székházába.

Mészáros a fiát vette be az egykori Simicska cég elnökségébe

Simicska több volt cége is Mészáros közelében kötött ki, de csak ezt vette a nevére. Az operatív irányításban viszont itt sem vesz részt. Simicska cégei április után nagyrészt kormányközeli kezekben kötettek ki, a mezőgazdasággal foglalkozó Mezort Zrt. tulajdonosa pedig névleg is Mészáros Lőrinc lett.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.