„Migrációs válság”: lassan csak macedón exkormányfők szöknek át a magyar határon

  • narancs.hu
  • 2018. november 17.

Belpol

Rendelettel zárat be minden megmaradt menekültellátó intézményt a kormány.

A menedékjogi szabályok utóbbi években történt szigorítása azt eredményezte, hogy az ország területén működő befogadó intézményekben az elhelyezettek száma radikálisan lecsökkent, mely a befogadó intézményrendszer jelentős átszervezését igényli. Ezek okán a jelenleg önálló költségvetési szervként működő, főosztály jogállású Befogadó Állomás és Közösségi Szállásnak, valamint a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központnak a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalba jogutódlással történő megszüntetése indokolt – szól a rendelettervezet, amely a kormány honlapjára került fel, és amit a 168 Óra szúrt ki.

Gyodacsapat

Gyodacsapat

Fotó: Németh Dániel

A dokumentum tulajdonképpen arról szól, hogy a kormány rendelettel számolná fel a megmaradt menekültellátó intézményeket.
Ahogy a portál megjegyzi, hogy a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a jövőben kizárólag a tranzitzónákban nyújt majd bárminemű ellátást a menekülti vagy oltalmazotti státuszért folyamodó embereknek. Természetesen ez alól kivételt képez Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő.
(via Népszava)

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?