Most Debrecenben ragasztották ki Orbán törvényeit

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 6.

Belpol

A csepeli gimnázium faláról leszedett idézetgyűjteményből matrica lett.

Debrecenben, a DEMKI Ifjúsági Ház bejárati ajtajának üvegére felragasztották a Magyarország hét törvénye című feliratot, ugyanazt, ami nagyban fönn volt a felújított csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falán, csak onnan már leszedték

A hang.hu szerdai írása szerint egy olvasó vette észre a betűtípusok kavalkádját felvonultató alkotást, amelyhez hasonló Szendehelyen, a hirdetőtáblán is megjelent.    

A DEMKI Debrecen legnagyobb, 11 telephellyel működő közművelődési intézménye, nonprofit kft., elsősorban gyerekek, fiatal családok számára szervez kulturális és szabadidős programokat.

A matrica annak a táblának a kicsinyített mása, amelyet Orbán Viktor kapott ajándékba 2021-ben, most is ott van az irodájában. A rajta olvasható mondatokat ő mondta, 2020-as augusztus 20-i beszédében. Ezek, mint mondta akkor, a megmaradás és a túlélés törvényei, amelyeket fel kell vésni Magyarország tartóoszlopaira.

Ilyen törvény többek között, hogy „az igazság erő nélkül keveset ér”, és hogy „minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük”. 

Címlapképünk a Jedlik gimnáziumban készült a múlt héten, forrása a csepel.hu

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk