Nagyon sokan alkalmatlanok határvadásznak a jelentkezők közül

  • narancs.hu
  • 2022. november 12.

Belpol

1265 alkalmassági vizsgálat zárult le, 454-en megbuktak.

A határvadász szolgálatra jelentkezők több mint harmada, 100-ból 36 ember vagy a felvételi követelményeknek nem felel meg, vagy az alkalmassági vizsgálaton, illetve a vizsgán bukik el, és minősítik alkalmatlannak – derült ki a hvg.hu közérdekű adatigénylésére adott rendőrségi válaszból.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) által közölt adatok egy hónappal ezelőttiek, az október 10-i állapotot tükrözik. Eszerint október 10-ig

2077 fő nyújtotta be jelentkezését a szerződéses határvadász képzésére, a 2077 jelentkező közül 1265 személy alkalmassági vizsgálata zárult le, az alkalmassági vizsgálaton 811 fő megfelelt minősítést szerzett, ők esküt is tettek, 454-en viszont megbuktak az egészségi, pszichológiai, fizikai alkalmasságin vagy a vizsgán.

Év végéig a kormány az állományt 2200 főre akarja növelni, a teljes határvadász-állományt pedig 4000 fősre tervezik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk