Nem akadt kihívója Demeter Szilárdnak a PIM élén

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. november 18.

Belpol

További öt évig maradhat az intézmény élén, ha kinevezik. 

Egyedül a jelenlegi főigazgató, Demeter Szilárd pályázott a Petőfi Iordalmi Múzeum vezetői posztjára – közölte a Kulturális és Innovációis Minisztérium (KIM). 

A rövid közleményben azt írták, „a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói pozíciójára kiírt pályázati felhívás benyújtási határideje november 16-án 17 órakor lejárt. A vezetői posztra egyetlen pályázat érkezett, benyújtója Demeter Szilárd Csaba”. 

Ahogy arról korábban lapunk is beszámoltunk, októberben jelent meg a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatói tisztségének betöltéséről szóló pályázati hirdetmény a PIM honlapján. A közleményből kiderül, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter még október 9-én írta alá a pályázati felhívást, amely szerint mesterfokozatú végzettséggel és szakirányú képzettséggel, illetve jogász vagy közgazdász szakképzettséggel rendelkező embert keresnek a főigazgatói tisztségre.

A most 47 éves székelyudvarhelyi születésű Demeter Szilárdot 2018-ban Kásler Miklós korábbi emberierőforrás-miniszter bízta meg ideglenesen a PIM vezetésével, majd 2019. február 1-től nevezték ki véglegesen főigazgatónak, miután megpályázta a pozíciót. Az új főigazgatónak 2024. február elsejétől kell munkába állnia. Demeter Szilár leszögezte, „ha valaki jobb pályázatot tesz le az asztalra, mint szerénytelenségem, akkor én leszek az első, aki beáll mögé és támogatja”. Zárójelben hozzátette:

„hál’ Istennek az identitásom nem pozíciófüggő. Nem mellesleg párhuzamosan készülök az Aranykalászos Gazda-vizsgámra is, én a traktoron is az maradok, aki vagyok.” 

Arról, hogyan kezdte és aztán miképpen folytatta munkáját Demeter Szilárd, többek között ebben és ebben a cikkünkben írtunk, a személye körül kiépült erőközpont omladozásáról pedig itt számoltunk be. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk