Nem árulja el a kormány, hogy visszavonták-e Balog Zoltán diplomata-útlevelét

  • narancs.hu
  • 2024. március 7.

Belpol

Még 2019-ben, Áder János nevezte ki rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője arról kérdezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt minisztere, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lemondott lelkészi elnöke rendelkezett, rendelkezik-e diplomata útlevéllel – vette észre a 24.hu.

„Amennyiben rendelkezett diplomata útlevéllel, a kegyelmi botrányban való szerepe után visszavonták-e, vagy visszavonják-e diplomata útlevelét?”

– tette fel a kérdést Csárdi Antal, amire válaszul Magyar Levente államtitkár csak azt a közismert tényt közölte, hogy még 2019-ben Áder János államfő rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezte ki Balog Zoltánt, így diplomataútlevelet is kapott, további részletekre azonban az államtitkár nem tért ki.

A lap emlékeztetett, annak idején Szijjártó Péter volt az előterjesztő, viszont akkor nem derült ki, Balog Zoltán hol áll diplomáciai szolgálatba, miután képviselői mandátumáról hivatalosan azért mondott le, hogy lelkészként szolgálhasson. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Szijjártó Péter néhány hete visszavonta a Csíki Sör tulajdonosának diplomata-útlevelét, miután Lénárd András arra hivatkozva próbálta megúszni gyorshajtási ügyét Romániában.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?