Nem árulja el a kormány, hogy visszavonták-e Balog Zoltán diplomata-útlevelét

  • narancs.hu
  • 2024. március 7.

Belpol

Még 2019-ben, Áder János nevezte ki rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője arról kérdezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt minisztere, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lemondott lelkészi elnöke rendelkezett, rendelkezik-e diplomata útlevéllel – vette észre a 24.hu.

„Amennyiben rendelkezett diplomata útlevéllel, a kegyelmi botrányban való szerepe után visszavonták-e, vagy visszavonják-e diplomata útlevelét?”

– tette fel a kérdést Csárdi Antal, amire válaszul Magyar Levente államtitkár csak azt a közismert tényt közölte, hogy még 2019-ben Áder János államfő rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezte ki Balog Zoltánt, így diplomataútlevelet is kapott, további részletekre azonban az államtitkár nem tért ki.

A lap emlékeztetett, annak idején Szijjártó Péter volt az előterjesztő, viszont akkor nem derült ki, Balog Zoltán hol áll diplomáciai szolgálatba, miután képviselői mandátumáról hivatalosan azért mondott le, hogy lelkészként szolgálhasson. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Szijjártó Péter néhány hete visszavonta a Csíki Sör tulajdonosának diplomata-útlevelét, miután Lénárd András arra hivatkozva próbálta megúszni gyorshajtási ügyét Romániában.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk