Visszavonta Szijjártó a Csíki Sör tulajdonosának diplomata-útlevelét

  • narancs.hu
  • 2024. február 6.

Belpol

Lénárd András nem "sördiplomata" többé.

Visszavonta Szijjartó Péter külügyminiszter a Csíki Sör tulajdonosának, Lénárd Andrásnak a diplomata-útlevelét,

miután Vadai Ágnes a Demokratikus Koalíció képviselője írásbeli kérdés útján kérdőre vonta a külügyminisztériumot, egyáltalán miért állítottak ki ilyet Lénárd nevére. "Ő a kormány sördiplomatája esetleg?" – fogalmazott Vadai írásbeli kérdésében.

A kérdésre február 5-én Szijjártó Péter megbízásából Magyar Levente államtitkár válaszolt, érdemi felelet helyett az írta: "a külgazdasági és külügyminiszter visszavonta Lénárd András diplomata-útlevelét, annak használatára a továbbiakban nem jogosult".

A vállalkozó útlevele azután keltett nagyobb visszhangot, miután magyar állampolgárságára és diplomata-útlevelére hivatkozott, mikor fellebbezést nyújtott be gyorshajtási bírságaival szemben Romániában. A Magyar Hang akkor arról írt, hogy az üzletember január 7-én délután három órakor bukaresti rendszámú Bentleyjével 162 kilométer per órás sebességgel repesztett az Arad megyei Nagylak közelében az autópályán. Ezen a szakaszon egyébként 100-as korlátozás volt érvényben.

A gyorshajtás miatt Lénárdnak 3300 lejes (körülbelül 250 ezer forintos) büntetés járt, és jogosítványt is bevonták 90 napra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk