Nem hosszabbított szerződést az NKE Rácz András Oroszország-szakértővel

  • narancs.hu
  • 2022. július 20.

Belpol

Szakmai kifogás nem merült fel, Rácz maga sem tudja a pontos okokat.  

"Az egyértelműség kedvéért: nem, már tényleg nem dolgozom a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen" – írta Facebook-oldalán Rácz András Oroszország-szakértő, aki az utóbbi időben az ukrajnai háború miatt számos interjút adott, februárban a háború kitörése előtt például a Narancsnak is: 

Rácz, aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának munkatársa volt, most azt írja, "ez az állapot viszont valójában június 30-án véget ért".

A poszt szerint az történt, hogy lejárt az épp aktuális, félállású szerződése, és az NKE úgy döntött, hogy ezt a szerződést nem hosszabbítja meg. Rácz hozzáteszi:

"Nem az én döntésem volt tehát. A pontos okot nem tudom. A munkámmal szemben felmerült szakmai kifogásról én nem tudok.

Azt tudom, hogy a közvetlen vezetőim nagyot küzdöttek értem; nem rajtuk múlt" – írta, hozzátéve, hogy pletykák ugyan vannak az okokról, de a végeredményt tekintve alapvetően lényegtelenek.

Bár Rácz az NKE-n már nincs pozícióban, a Német Külpolitikai Társaság (Deutsche Gesellschaft für Auswärtige Politik, DGAP) külsős munkatársa maradt.

"Egyébként meg semmi dráma. Nem veszik el most semmi, amit ne lehetne később újra megtalálni. U.i.: a háborút pedig itt továbbra is ugyanúgy próbálom majd követni-elemezni, ahogyan eddig. Csinálom, ameddig csak kell" – írta. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk