Nem lesz Budapesten korcsolya-Eb

Belpol

Magyarország visszalép a jövő évi műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság rendezésétől - tájékoztatta szerdán a távirati irodát a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség.

A hazánk szomszédságában elhúzódó háború, annak a gazdaságra gyakorolt hatása és a korcsolyasportot jelentősen érintő energiaárak miatt, hosszas mérlegelés után a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség visszalép a 2024-es ISU Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokság megrendezésétől. A MOKSZ a magas színvonalú versenyrendezéshez szükséges megfelelő anyagi forrás hiányában visszamondta a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetségnél (ISU) a rendezés jogát – áll a Kósa Lajos vezette szövetség közleményében.

Budapest 2021 júniusában kapta meg az Eb rendezési jogát. A 2024-es a nyolcadik műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság lett volna, amelyet Budapesten rendeznek. Először 1895-ben, majd 1909-ben, 1955-ben, 1963-ban, 1984-ben, 2004-ben, legutóbb pedig 2014-ben volt a magyar főváros a helyszín. 

A közelmúltban azzal került a korcsolyázószövetség a lapokba, hogy magyar versenyzők helyett orosz származású versenyzőkkel töltötték fel a kvótát, illetve azzal, hogy a gyorskorcsolyázó Liu-testvérek Kínába tették át székhelyüket. 

Az év elején a Magyar Kézilabda-szövetség (elnök: Kocsis Máté) jelentette be, hogy a 2024 decemberében megrendezendő, magyar-osztrák-svájci női kézlabda Eb lebonyolítási terve módosulni fog. Magyarország részben vagy egészben visszalép a rendezéstől.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk