Völner után ismét Varga Judit felügyelheti a megfigyeléseket

  • narancs.hu
  • 2022. január 27.

Belpol

"Az ellenzéki politikusok és újságírók lehallgatása Varga Judit kezébe kerülhetett vissza" - írja Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője.

"A Pegasus általi megfigyelésekre és titkos információgyűjtésekre állítólag engedélyeket adó Völner Pál bukása után egyből felmerült a kérdés, hogy lemondása után kihez került a terület, ki engedélyezheti, hogy kiket és mikor figyelhessenek meg a titkosszolgálatok" - írja a Facebookon Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese és pártigazgatója, aki írásbeli beadványban kért választ az igazságügyi tárcától a kérdésre.

Kocsis-Cake tájékoztatás szerint a válaszadó Répássy Róbert a jogszabályi előírásokra hivatkozva leírta, hogy a „titkos információgyűjtést az igazságügyért felelős miniszter engedélyezi, (…) akadályoztatása esetén a parlamenti államtitkár helyettesíti.”

Vagyis - írja a Párbeszéd képviselője - az ellenzéki politikusok és újságírók lehallgatása Varga Judit kezébe kerülhetett vissza. Hozzáteszi:  ezek szerint a korábbi gyakorlat jogszerűtlen volt, hiszen a feladat Völner Pálnak való „kiszervezését” nem indokolta semmiféle akadályoztatás, hacsak a Soros-ügynökök elleni brüsszeli harc annak nem számít. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a megfigyelések engedélyezőjét közben egy nyomozásban megfigyelték.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk