Nyomozást indítottak a Karmelitánál történt "rendőrök elleni támadás" miatt

  • narancs.hu
  • 2023. május 4.

Belpol

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz.

"A 2023. május 3-án, este, a Karmelita kolostor előtti tüntetésen történt rendőrök elleni támadással kapcsolatban a nyomozó ügyészség nyomozást rendelt el és megkezdte a tényállás teljes körű felderítését. Az ügyben egy személy őrizetbe vételére került sor. Az ügyről az eljárás érdekeire figyelemmel további tájékoztatás jelenleg nem adható" – közölte csütörtökkön délelőtt a Központi Nyomozó Főügyészség. Mint írták, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz.

Lapunk is beszámolt róla: szerdán délután a pedagógusok ellehetetlenítését célzó, ún. státusztörvény ellen tüntettek diákok Budapesten. A demonstrálók este az elkordonozott Karmelita-kolostorhoz vonultak, ahol megbontották a kordont, mire a rendőrök könnygázzal fújták le őket. Öt embert állítottak elő; egyelőre nem tudni, miért, de elvitték Tompos Mártont, a Momentum országgyűlési képviselőjét is, akit éjjel 2-kor engedtek el. 

A rendőrség még csütörtökön éjjel adott ki közleményt a történtekkel kapcsolatban. Rendőrökre támadó, "egyre agresszívebbé váló" tömegről hadoválnak benne. Azt írták: "A jogellenes gyűlés szervezőjével szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyülekezési joggal visszaélés miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett, a rendőrökre támadók közül öt embert előállítottak, őket a Központi Nyomozó Főügyészségen hivatalos személy elleni erőszak miatt jelentették fel. A további támadók és más bűncselekmények elkövetőinek azonosítása a kamerafelvételek alapján folyamatban van. Nyolc embert feljelentettek, mert arcukat maszkkal eltakarva vettek részt a jogellenes gyűlésen, egyiküket elő is állították, mert megpróbált elmenekülni az őt igazoltatni akaró rendőrök elől, valamint egy nőt pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt állítottak elő. Délután egy belvárosban bejelentett gyűlés helyszínére érkező fiatalnál késeket és egy ollót találtak a rendőrök, ezért őt az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése vétség elkövetése miatt előállították, büntetőeljárás indult ellene."

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk