Orbán a müncheni meccsnézés helyett lepacsizott az olasz "posztfasiszta" jobboldallal

  • narancs.hu-MTI
  • 2021. június 23.

Belpol

Azért közben posztolt a meccsről is, ha már nem ment el rá.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Novák Katalin, családokért felelős miniszter, a Fidesz alelnöke tárgyalást folytattak Giorgia Melonival, a jobboldali, magát "posztfasisztaként" emlegető Olasz Testvérek (FdI) elnökével szerda este Brüsszelben. Mindezt azután, hogy utolsó pillanatban lemondta a müncheni német-magyar EB-csoportmeccsen való részvételét, miközben nemcsak Münchenben, de Brüsszelben is egyre több helyre felkerülnek a szivárványos zászlók, ellenezve a ma Áder János által is elfogadott homofób törvényt

 A meccs helyett  a megbeszélésen Orbán Viktor és Giorgia Meloni az európai politikai és pártélet változásairól cseréltek eszmét, és kifejezték elkötelezettségüket az európai jobboldal egyesítése valamint az Európa jövőjéről szóló vitában való aktív részvétel mellett.

Mint mondták, a jobboldali pártoknak hangsúlyosan kell képviselniük sok millió európai polgár érdekeit, akik hitet tesznek a hagyományos családmodell, az erős nemzeteken alapuló erős Európa valamint közös kulturális és vallási gyökereik mellett.

A sikeres vacsora után azonban nem felejtette el posztolni, hogy ha nincs is ott, de ő is nézi a meccset. "A becsület már rendben van. A többit meglátjuk. Hajrá, magyarok!" - írta a Facebook-oldalán.

A becsület már rendben van. A többit meglátjuk. Hajrá, magyarok! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺 // We have got our honour, the rest we'll see. Go, Hungarians! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, June 23, 2021

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk