Orbán fontosnak tartotta elmondani, mennyi pluszt kapnak a nyugdíjasok

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. október 1.

Belpol

Illetve emlékeztetett az Erzsébet-utalványokra, amiket már korábban megkaptak.

A nyugdíjprémium átlagos összege 20 160 forint, a nyugdíjkiegészítésé pedig 11 ezer forint lesz idén, a pénzt novemberben egy összegben kapják meg a nyugdíjasok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban, az Idősek Tanácsa ülésén.

Megjegyezte, a nyugdíjprémium – a nyugdíjasokkal kötött megállapodás alapján – a gazdaság jó teljesítményével, a nyugdíjkiegészítés pedig az infláció mértékével függ össze.

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) és Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) és Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A kormányfő az idősek világnapja alkalmából tartott tanácskozáson emlékeztetett arra is, hogy a nyugdíjasoknak az előző években Erzsébet-utalvány formájában biztosítottak időközönként különböző juttatásokat, idén pedig – miután az Erzsébet-utalvány megszűnt – pénzügyi segítségként rezsiutalványt kaptak.

Arról is beszélt, hogy a családvédelmi akcióterv részeként 2020. január 1-jétől igénybe vehető a nagyszülői gyed. Ezzel kapcsolatban idézett egy olyan felmérést, amely szerint szoros összefüggés van a fiatalok gyermekvállalása és a nagyszülői segítség között, vagyis könnyebben vágnak bele a fiatalok a családalapításba, ha úgy érzik, van mögöttük olyan nagyszülő, akire szükség esetén számíthatnak.

MTI

Neked ajánljuk