Orbán jelentősen megemelte az államtitkárok számát

  • narancs.hu
  • 2018. május 28.

Belpol

De egyre több a kinevezett miniszter is.

Orbán Viktor ciklusról ciklusra folyamatosan emeli az államtitkárok számát. 2010-ben 42 államtitkárral vágott neki a parlamenti munkának, majd ezt a számot 2013-ra 47-re emelte, 2014 és 2017 között pedig már 57 államtitkárt foglalkoztatott, a jelenlegi ciklusban pedig 60 államtitkárra van szüksége – összegez a Blikk.

Ami a minisztereket illeti: 2010-ben még csak kilenc volt, ma már tizenhárman vannak.

Az államtitkárok fizetése egyébként eddig bruttó 997 200 forint volt, emellett magáncélra is használható szolgálati kocsit kapnak, kiemelt egészségügyi támogatást vehetnek igénybe, és a vidékiek fővárosi szolgálati lakást is kérhetnek.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.