Orbán már megint a menekültek ellátásával büszkélkedik

  • narancs.hu
  • 2022. március 16.

Belpol

Pedig a segítség az állam helyett sokkal inkább az önkormányzatok, a segélyszervezetek és az önkéntes civilek összefogásának köszönhető.

Ahogy azt lapunk a magyar-ukrán határon, valamint a budapesti pályaudvarokon tapasztaltak alapján már két helyszíni riportban is megírta, ha nem lennének a civil önkéntesek, a karitatív szervezetek és az önkormányzatok, akkor káosz uralná az ukrajnából menekülő emberek százezreinek Magyarországra érkezését.

Azonban Orbán Viktor miniszterelnök már sokadszorra büszkélkedik azzal, hogy Magyarország eddig minden menekültet el tudott látni.

Erről most egy Facebook-videót tett közzé, amelyben azt is elmondta: mától három napon keresztül a debreceni laktanyában fognak dolgozni azért, hogy a jövőhétre várható, az eddigieknél is erősebb menekülthullám se érje felkészületlenül Magyarországot.

A miniszterelnök videójából a harci helyzetre való tekintettel természetesen nem maradhatott el most sem a katonai helikopter:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk