Orbán Viktor nem megy Gyöngyöspatára, mert nem ér rá

  • narancs.hu
  • 2020. január 29.

Belpol

Portugáliában lesz akkor.

A helyi roma önkormányzat szerdán hívta baráti beszélgetésre Orbán Viktort, mint írták, ezzel, “megtették az első lépést“.

Az esemény célja, hogy egy "nyílt, baráti hangvételű, őszinte beszélgetést folytathassunk a miniszterelnökkel és más, az ügyünkben megszólalókkal", írta Gyöngyöspata Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtósa a 168 órának és más lapoknak azt írta: Orbán Viktor szombaton Portugáliában a Kohézió Barátai csoport kormányfői szintű tanácskozásán vesz részt.

Havasi hozzátette: a kormány áll a gyöngyöspatai romák rendelkezésére, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig folyamatosan tárgyal velük.

A meghívás előzménye, hogy az Emmi a gyöngyöspatai „roma gyerekek érdekeit szem előtt tartva" nem fizetné ki a szegregáció miatt megítélt kárpótlást, ehelyett oktatással kárpótolná őket.

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?