Orosz Mihály Zoltán képviselőként folytathatja politikai ámokfutását

  • narancs.hu
  • 2019. október 15.

Belpol

Politikai karrierhír Nagykállóról.

Nagykállón lett önkormányzati képviselő Orosz Mihály Zoltán – írta meg a 24.hu.

A választási iroda adata szerint a négy fideszes mellett négy független képviselő alkotja majd a nagykállói testületet a következő öt évben.

Orosz Mihály Zoltán, a szomszédos város expolgármestere, aki leginkább az „érpataki modelltől” vált országosan is ismertté, de nevéhez fűződik több rasszista, antiszemita és homofób megnyilvánulás is, köztük az elhíresült akasztós-performansz is. Orosz iránt Érpatakon tavaly tavasszal rengett meg a bizalom, miután több tízmillió forint kiadással nem tudott elszámolni. A képviselő-testület ezért feloszlatta magát, az így emiatt kiírt időközi választást pedig elvesztette.

Vereségéről akkor azt közölte „Érpatak elesett. Egy világító tornyot ma ledöntöttek".

Úgy tűnik, Orosz Mihály Zoltán nem fejezte be politikai tevékenységét, csak áttette székhelyét Érpatakról Nagykállóra, ahová egyébként bukása után nem sokkal költözött. Több közösségi profilt is elindított ezt követően, köztük a Nagykállói Civil Kontroll, valamint a Nagykállói Civil Kontroll Ügyfélszolgálat és Jelzőrendszer nevűt, ahová rendszeresen tölt fel videókat, akár naponta többször is az általa tapasztalt „visszásságokról”.

A nagykállói polgármesteri székben a függetlenként induló Horváth Tibor ülhet. Horváth mindössze 200 szavazattal győzte le kormánypárti riválisát, akiről október elején írtuk meg, hogy jelenleg büntetőper zajlik ellene nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. Juhász Zoltánt és társait szeptember végén első fokon felmentették, ugyanis nem sikerült minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a benzinkúton az önkormányzat kontójára magánszemélyek is tankoltak.

Figyelmébe ajánljuk