Osztrák autóklubok tiltakoznak a magyar benzinárstop miatt

  • narancs.hu
  • 2022. május 28.

Belpol

Szerintük Magyarország uniós jogot sért azzal, hogy a külföldi rendszámú kocsikba drágábban lehet tankolni.

Az osztrák autóklubok tiltakoznak a május 27-étől Magyarországon bevezetett jogszabály ellen, amelynek értelmében csak a magyar rendszámú autókba lehet hatósági áras üzemanyagot tankolni – tudósít a Die Presse.

Az osztrák lap az ARBŐ és az ÖAMTC osztrák autóklubok álláspontját idézi. Eszerint nem egyértelmű, hogyan lehet a gyakorlatban betartani az új rendelkezést, ez a kutasokat is nehéz helyzetbe hozza. 

 

Sebastian Obrecht, az ARBÖ szóvivője és Martin Grasslober, az ÖAMTC közlekedésirányítási szakértője is úgy gondolja, a magyar jogszabály uniós jogot sért, mert diszkrimináció éri a külföldi autósokat Magyarországon.

A két szervezetnél tisztában vannak azzal, hogy ha így is van, a jogszabály bírósági vizsgálata hónapokig eltarthat, így nincs mit tenni, alkalmazkodni kell az új helyzethez.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ukrán menekültek Békés megyében: Már el tudjuk mondani magyarul

A Viharsarok közel 80 települése közül csaknem negyven városban és községben élnek ukránok. Többségében háborús menekültek, viszont a katonakorú férfiak teljesen hiányoznak. A Magyar Vöröskereszt térségi szervezete szerint 230-an élnek és dolgoznak Békésben, s már jó ideje a segélyszervezet székházában sajátítják el a magyar nyelvet.