PDSZ: Szükségtelen a mobiltelefonok használatát korlátozó rendelettervezet

  • narancs.hu
  • 2024. július 22.

Belpol

A szakszervezet szerint jobb lenne, ha a hasonló szabályokat saját hatáskörben hozhatnák meg az intézmények.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) álláspontja szerint szükségtelen a kormány mobiltelefonok használatát korlátozó rendelettervezete, és a gyermekvédelem ennél sokkal komplexebb téma – írták a Telexhez eljuttatott reakciójukban.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, egy tervezet szerint kitiltaná a mobiltelefonokat az iskolákból a kormány. Az indoklás szerint az új szabályozás célja „a köznevelési intézményekben az egyes erőszakos cselekmények megelőzése, tanulók testi, lelki egészségének megóvása”. A PDSZ álláspontja szerint a tiltott tárgyakra már eleve van szabályozás,

a mobilhasználathoz hasonló szabályokat pedig sokkal jobb lenne, ha az intézmények saját hatáskörben hozhatnák meg.

A szakszervezet ezt azzal indokolta, hogy minden intézménynek más kapacitásai vannak. Egyes iskolákban akár 800 okoseszköz tárolását kellene megoldani, ami nem is biztos, hogy lehetséges, főleg annak tekintetében, hogy rengeteg intézményben pedagógushiány van.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk