Pécsen sem lesz tűzijáték augusztus 20-án

  • narancs.hu
  • 2022. július 20.

Belpol

A polgármester azt ígérte, klímavédelemre fordítják inkább a pénzt. 

Salgótarján, Siófok és Szentes után Pécs polgármestere is bejelentette, hogy a város nem tart tűzijátékot augusztus 20-án. 

Péterffy Attila polgármester a Facebookon szerdán azt írta, "költséges parádé helyett az önkormányzat inkább a pécsiekre és a klímavédelemre fordítja forrásait", illetve hogy meggyőződésük, hogy "költséges tűzijáték helyett a jövőbe mutató megoldásokra és a pécsiek számára élhető környezet kialakítására kell a közös kasszából költeni". 

Péterffy példákat is hozott erre, arról írt, hogy most is parkosítanak egy területet, újraélesztenek egy ligetet és a betonfelületek rovására növeltük a zöldfelületek arányát. "Biztosak vagyunk benne, hogy élhető és fenntartható környezetre a pécsieknek nagyobb szüksége van, mint tűzijátékra" – írta. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány 1,6 milliárd forintért vett rakétákat az augusztus 20-i tűzijátékra, amelyet Európa legnagyobbjának szánnak, közben azonban online petíció is indult azért, hogy ne költsenek erre.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk