Példátlan támadássorozatról beszél az MTVA a tüntetések kapcsán
KepernyUfoto_2018-12-17_-_10.13.37.png

Példátlan támadássorozatról beszél az MTVA a tüntetések kapcsán

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. december 27.

Belpol

Nem bírják a kritikát, feljelentettek mindenkit.

Az MTVA azt írja közleményében, hogy eddig 94 bejelentést és feljelentést tettek a „sértettek“ az „az MTVA székházát ért december 16-i és december 17-i példátlan támadássorozat következtében“.

Mint emlékezetes, ellenzéki képviselők - mivel erre képviselőként felhatalmazásuk van - bementek az MTVA épületébe, ahol egy vezetővel szerettek volna beszélni. Többen az épületben éjszakáztak, ahol szerették volna beolvasni azt az öt pontot, melyben többek között a rabszolgatörvény visszavonását követelték. Az MTVA épületében azonban fegyveres biztonsági őrök állták a képviselők útját, nem egyszer akadályozva őket mozgásukban. Szél Bernadettet és Hadházy Ákost ki is dobták az épületből.

Az MTVA azt írja, megtették a jogi lépéseket, mert  „egyes ellenzéki országgyűlési és európai parlamenti képviselők jogsértő magatartása, a munkavégzés akadályozása, továbbá a munkatársak események hatására bekövetkezett inzultálása okán több bűncselekmény elkövetésének gyanújával fordultak a sértettek a nyomozóhatóságokhoz. Hivatali visszaélés, rágalmazások, becsületsértések, személyes adattal való visszaélések, garázdaság és félelemkeltő üzenetek okán terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés valósulhatott meg, amelyek miatt a sértettek - köztük az MTVA is - több beadvánnyal és magánindítvánnyal éltek és számos feljelentést tettek ismeretlen tettesek ellen“.

Múlt héten a Fidesz még nem akarta vizsgálni, mi történt a székházban, és hogyan kerültek oda biztonsági őrök, a képviselők élő közvetítései miatt viszont már eljárás indult.

Figyelmébe ajánljuk