Pénteken egy teljes kerületben zárva tartanak az óvodák

  • narancs.hu
  • 2022. október 21.

Belpol

Polgári engedetlenségbe fogtak a XV. kerületben, de máshonnan is csatlakoztak pedagógusok az akcióhoz. 

Pénteken a teljes XV. kerületben zárva tartanak az óvodák, ugyanis polgári engedetlenséghez folyamodtak a dolgozók, de az akciójukhoz kispesti, újpesti és péceli óvodák is csatlakoztak – számolt be az Mfor.hu. A tiltakozást a szülők is támogatják, nincs egy gyerek sem, akinek nem tudják megoldani a felügyeletét. 

A lap beszámolója szerint a szervezők nem tartanak a retorziótól, mert az önkormányzathoz és nem a tankerülethez tartoznak, és a polgámrester támogatják az akciót, de ilyen sok emberrel amúgy sem tudnának mit csinálni. Továbbá olyan szintű a pedagógushiány, hogy ha valakit elbocsájtanának, akkor „húsz helyre várnák tárt karokkal”, fogalmazott egy pedagógus. 

Az óvodák azt szeretnék, hogy a pedagógus bértábla vetítési alapja a mindenkori minimálbérhez igazodjon és legyen inflációkövető, továbbá emelkedjen az oktatásban nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottak garantált illetménye is. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk