Pikó András: „A főváros egyik legerősebb önkormányzati teljesítménye van mögöttünk”

  • narancs.hu
  • 2024. április 20.

Belpol

A VIII. kerületi polgármestere független jelöltként, de több ellenzéki párt és civil szervezet támogatásával indul újra a posztért a júniusi önkormányzati választáson.

„Józsefváros országosan is az első az önkormányzatok antikorrupciós listáján, ezt a gyakorlatunkat fogjuk folytatni”

– mondta Pikó András, aki szerint takarékosan, felelősen és transzparens módon gazdálkodott a kerület, felelős gazdálkodásuknak köszönhetően tudták megvalósítani fejlesztéseiket.

Eredményeik között említette, hogy több mint ötmilliárd forintot takarított meg az önkormányzat azzal, hogy felmondták a szerintük túlárazott közétkeztetési szerződéseket. Emellett

az elmúlt önkormányzati ciklusban megszüntették a meghívásos közbeszerzéseket és a „sportállásokat”

– tette hozzá. Pikó András közölte, a közterület-fejlesztések mellett büszkék lakhatási programjukra, amelynek nyomán 201 önkormányzati bérlakásban és több mint 30 önkormányzati házban indult el a korábban elmaradt, a leginkább az életveszélyt elhárító felújítás.

Büszkék óvodai programjukra is, amely mára „nemzetközi hírűvé sikeredett”. Amellett, hogy megszüntették a szegregált óvodákat, egy olyan programot indítottak el, amely egyaránt ad magas színvonalú nevelési programot a mélyszegénységben élő és a középosztálybeli gyermekeknek - hangsúlyozta. Kitért arra, az önkormányzat harmadik részvételi költségvetési folyamatában 180 millió forint értékű fejlesztésekről dönthetnek a józsefvárosiak.

A polgármester azt mondta, szeretné folytatni a közterületek fejlesztését és a lakhatási programot, és kiemelten fontosnak tartja a józsefvárosiak egészségét. „Hagyományosan sokkal rosszabb egészségi állapotban vannak az itt élők, a férfiak átlagosan kilenc évvel élnek kevesebbet, mint Budapest más, szerencsésebb kerületeiben élő társaik” – fogalmazott. Pikó András azt mondta, ezen változtatni kell, ezért bevezetik a kerületi háziorvosoknál az online időpontfoglalást, nagy, széles prevenciós programokat indítanak, és küzdeni fognak azért, hogy a szakrendelő az önkormányzat kezelésében maradjon.

Pikó András ellenfele a kampányban Sára Botond lesz, aki mellesleg Budapest ún. főispánja, de a választások idejére fizetés nélküli szabadságot vesz ki. A „nélkülözhetetlen” államférfi mindenkit megnyugtatott, hogy távollétében is zavartalanul működik a hivatala.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk