Pikó szerint Kocsis Máté triplán hazudik

  • narancs.hu
  • 2020. május 14.

Belpol

Józsefváros polgármestere dokumentumokkal cáfolja a hantázást.

A kormány elvonta Józsefvárostól a kerületnek korábban megítélt 1 milliárd 125 millió forint fejlesztési támogatást, és a kerület kormánypárti országgyűlési képviselője, a címben megnevezett Kocsis Máté az azóta eltelt egy hétben nem volt képes magyarázatot adni arra, hogy ebben mi az ő felelőssége. Pikó András polgármester szerint ugyanakkor Kocsis újra és újra hazugságokba keveredik.

Ezért a polgármester kérdést intézett hozzá: „Mit tesz a képviselő a bajba jutott józsefvárosiakért; miért vont el a kormány aránytalanul sok fejlesztési forrást, több mint 1 milliárd 125 millió forintot a kerülettől?”

Íme a cáfolatok

Nem igaz Kocsis Máté azon állítása, hogy az önkormányzat ne próbálta volna lehívni a fejlesztési forrásokat. Sőt, dokumentumokkal igazolható, hogy az önkormányzatnak kellett sürgetnie az illetékes Belügyminisztériumot. A kormány késlekedése miatt február 21-ig el sem volt indítható a folyamat.

false

 

Fotó: Józsefváros

 

Nem igaz az sem, hogy a kerület nem számolt a számára már korábban megítélt központi költségvetési forrásokkal. Ezek a tételek részletesen szerepelnek az elfogadott kerületi költségvetés bevezetőjében (annak 6. oldalán).

false

 

Fotó: Józsefváros

 

Valamint nem igaz az sem, hogy Kocsis Mátét nem kereste a kerület vezetése. Pikó András március 25-én küldött neki hivatalos levelet, amelyben, mint a kerület országgyűlési képviselőjét partnerségre kérte.

false

 

Fotó: Józsefváros

 

„Nekem polgármesterként dolgom van: a kerület bajba jutott lakosságának védelme. Sajnálatos, hogy Józsefváros kormánypárti országgyűlési képviselője és a helyi fideszes képviselők a saját feladatukat és felelősségüket nem látják. Ehelyett egy hete próbálják megmagyarázni, hogyan vettek el 1 milliárd 125 millió forintot úgy Józsefvárostól, hogy nem is vették el. Ez a pénz a józsefvárosiaké volt: ha nem az övék lett volna, akkor a kormánynak nem kellett volna határoznia az elvételéről.
Minden más mellébeszélés” – írja Pikó András, majd hozzáteszi: „A józsefvárosiak hosszú időn át emlékezni fognak arra, hogy a legnagyobb bajban hogyan árulta el és hagyta cserben őket a kormány és a Fidesz.”

Figyelmébe ajánljuk