Plakátokon mutatja be új arcát a Momentum, de a nevét nem árulja el

  • narancs.hu
  • 2023. január 17.

Belpol

Országos plakátkampányba kezdett a Momentum, a közterületekre kikerült óriásplakátokon azt kérdezi az ellenzéki párt: „Ki vezet új útra minket?” Bár a plakáton felismerhető arc nem szerepel, csak egy fehér alak, az egyértelműen látszik, hogy nem a párt vezetőjét, Gelencsér Ferencet ábrázolja, hanem egy női sziluettet.

Az erről beszámoló hvg.hu értesülései szerint csak február 4-én derül ki, hogy kit rejt a fantomkép. A plakátom alapján azonban könnyű következtetni arra, hogy a családalapítás miatt az aktív politizálástól jelenleg visszavonult Donáth Anna visszatérését kívánják hirdetni. Ez azért is lehetséges, mivel Donáth Annát visszavonulása óta sokan sürgetik, hogy ismét aktivizálja magát a mindennapi politikai életben, ráadásul ő maga sem zárta ki soha, hogy aktívan politizáljon a jövőben. A párt hírportál kérdésére egyértelművé tette, hogy nem Gelencsér Ferenc leváltásáról van szó és nem is tisztújításáról, hanem be szeretnék mutatni, hogy ki lesz a párt arca és húzóneve a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választáson, ráadásul mindezt „az utóbbi hónapokban politikailag leuraló Demokratikus Koalícióval (DK) szemben” teszi az ellenzéki párt.

A Momentum a Facebookra kitett posztjában kijelenti: „Magunk mögött kell hagyni a populizmust, a szemfényvesztést, a felelőtlen ígérgetést, és ki kell mondani az igazságot akkor is, ha az fáj.” Ez egyszerre utalhat a Fidesz-KDNP-re, de akár a DK-ra is. (Donáth Anna korábban kritizálta a Gyurcsány-párt álta alakított árnyékkormányt.) Ebből akár arra is lehet következtehetni, hogy a Momentum nem csak az előkampány időszakát kezdte meg ezzel az akciójával, hanem egyértelművé is teszi, hogy a megalakulásukkor elfoglalt pozíciójukat kívánják újra megszerezni a választások után.

 
Forrás: Momentum

„A múlt emberei, a szemfényvesztő politikusok helyett civilekkel és a jövőféltő generációkkal kell szövetséget kötni” - ez is olvasható a Facebook-posztban. Ebből úgy tűnik, hogy a kampány során nem csak a párt új arcát kívánják bemutatni, hanem egy újfajta politikai stratégiát is.

A párt a hírportál kérdésére nem erősítette meg, hogy Donáth Anna visszatérését kívánják kampányukkal bejelenteni, csak annyit, hogy február 4-én minden kiderül. 

A Momentum készülő új stratégiájáról lapunk egyik tavaly őszi számában cikkeztünk:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Hóhelyzet van

  • narancs.hu
Csütörtök éjfélig az ország középső részén 5-15 cm-es vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki. Tömegközlekedők, home office-osok előnyben. 

Ének az előcsarnokból

  • - turcsányi -

Quentin Tarantino nem filmrendező, jó, nem elsősorban filmrendező, hanem valami szekta, de híveinek számossága miatt sokkal inkább valamiféle egyház érinthetetlen Jézuskája, aki történetesen filmrendező (is).