Rászólt a MOK a gorombáskodó nőgyógyászra

  • narancs.hu
  • 2021. október 21.

Belpol

Etikai vétség azt írni valakire, hogy „paragrafuser savanyúmaca”, „besavanyodott, preklimaxos, anhedóniás, BPSZ-ben szenvedő hülye liba”.

Etikai vétséget követett el, ezért figyelmeztetést kapott a Magyar Orvosi Kamarától Huhn Lajos, az orosházi kórház nőgyógyász főorvosa, mert a Facebookon kommentben alpári hangnemben írta le a véleményét más hozzászólókról – írja a Mérce.

A vita a Telex Facebook-oldalán zajlott, e cikk alatt. Arról van szó, hogy az orosházi kórház szülészetén mikulásruhába öltöztetve fotóztak le újszülötteket. Vita abból adódott, helyes-e, hogy a fotózás kedvéért elviszik az édesanyjuktól a kisbabákat. 

A kórház eljárását kritizálókat Huhn Lajos „maximálisan jogkövetelő toprongyoknak”, „besavanyodott, preaklimaxos, anhedóniás, BPSZ-ben” – azaz baszatlanpicsa-szindrómában – „szenvedő hülye libának” nevezte. Úgy gondolta, jobb lenne, ha az „ördög vinné el az összes ilyen kockafejű jogkövető paragrafuser savanyúmacát”.

Az ügyben a Másállapotot a szülészetben nevű civil szervezet levélben fordult a Magyar Orvosi Kamara Országos Etikai Bizottságához. A szervezet a hozzászólások modora alapján feltételezi, hogyan kezeli a konfliktusos helyzeteit az orvos betegellátás közben.

A MOK etikai bizottsága megállapította, hogy ami történt, tényleg etikai vétség, és ezért figyelmeztetésben részesítette a főorvost. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk