Rogán felel majd a nemzeti ünnepek lebonyolításáért

  • narancs.hu
  • 2020.05.01 17:50

Belpol

Minden nemzeti ünnep emléknap hozzá került.

Rogán Antal lett a kiemelt nemzeti ünnepek felelőse Orbán Viktor javaslatára – írja az Index a csütörtök éjjel megjelent Magyar Közlönyre hivatkozva.

A lap emlékeztet rá, hogy egy 2017-es kormányhatározat a nemzeti fejlesztési minisztert jelölte ki a nemzeti ünnepek és más kiemelt rendezvények felelősévé, de ilyen tisztség 2018 óta nincs. Jogutódja az Innovációs és Technológiai Minisztérium volt, most viszont a miniszterelnök kabinetfőnökét, Rogán Antalt bízták meg ezzel.

A határozat szerint Rogán alá tartoznak majd a következő nemzeti és kiemelt fontosságú ünnepek: március 15., augusztus 20., október 23., a Magyarországi Németek Elhurcolásának és Elűzetésének Emléknapja, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja, a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja, a Magyar Hősök Emlékünnepe, a Nagy Imre és mártírtársai Újratemetésének Emléknapja, a Nándorfehérvári Diadal Emléknapja, a Nemzeti Összetartozás Napja, az Aradi Vértanúk emléknapja, a Nemzeti Gyász Emléknapja, a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások Emléknapja, a magyar karácsony, és minden olyan esemény, ami előre meg nem tervezett, év közben keletkezik, és amit a miniszterelnök kiemelt fontosságúnak tart.

Rogán feladata lesz, hogy kidolgozza a rendezvények koncepcióját, irányítsa a hatóságok és kiemelt intézmények koordinációját, irányítsa, hogy a lakosságot megfelelően tájékoztassák és hogy tartsák a kapcsolatot a közmédiával, valamint ellátja a miniszterelnök és a kormány körüli állami protokoll teendőket.

Azért is felel, hogy a rendezvényeket biztonságosan tartsák meg, és arról is, ha a nem biztonságos vagy megfelelő körülmények miatt ezeket a rendezvényeket nem lehet megtartani.

Rogán Antal vezeti majd azt a többi illetékes tárca képviselőjéből álló Tárcaközi Koordináló Munkacsoportot is, amelynek eddig csak tagja volt

Cring-crangg: Itt a friss Narancs!

A hé meg a hó és a bicikli, mint fő ellenség. De mi minden van még a lapban? A címlapon Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Az interjúban szóba kerülnek álkutatók, nullkilométeres tehénpásztorok, a felelőtlen járványkezelés és az OLAF nyomozásai is. Támadások kereszttüzében áll a WHO a lassúnak tartott intézkedések és vélelmezett Kína-barátsága miatt.

Neked ajánljuk