Sallai R. Benedek kilépett a „riszálós, ungárpetikés“ LMP-ből

  • narancs.hu
  • 2019. június 5.

Belpol

Ne mosolyogjál!

A volt parlamenti képviselő a Facebookon számolt be távozásáról, amit a Magyar Hang szúrt ki. Sallai szerint mindehhez egyébként senkinek semmi köze, csak úgy, mint a szexuáilis orientációjához. Ídézzük Sallai posztjának felütését:

„Szerintem senkinek semmi köze hozzá, hiszen a szexuális orientációhoz és a valláshoz hasonlóan szerintem a politikai meggyőződése is mindenki magánügye, de nem akarom, hogy utólag valami idióta azzal jöjjön, hogy sunnyogok“.

Sallai azt írta, január 1-től nem fizet tagdíjat, de Kanász-Nagy Máté LMP-ügyvezető nyilatkozata után hivatalosan is kilépett a pártból.

„Életem egyetlen párttagsága volt, alapítója, egyik létrehozója voltam az LMP-nek, megtiszteltetés volt Schiffer András vezette frakcióban dolgozni, de már jó ideje vállalhatatlannak érzem az LMP ténykedését“ — írta Sallai, aki korábban egy fegyelmi tárgyaláson fenyegetően megindult Hadházy Ákos felé, miközben azt mondta: "Bazdmeg, ne mosolyogjál, mert pofánbaszlak".

false

 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?