Schadl felesége szerint nem akarták eltüntetni az ékszereket, hanem meghibásodott az otthoni széf

  • narancs.hu
  • 2023. május 18.

Belpol

Schadl György a tárgyalás egy pontján felnevetett. 

A Fővárosi Törvényszéken Schadl György feleségének és apjának meghallgatásával folytatódott csütörtökön a Schadl-Völner ügy bírósági tárgyalása.

Schadl felesége egyebek mellett arról beszélt, hogy a vádiratban szereplő információkkal szemben nem eltüntetni akarták a nagy értékű ékszereket és más vagyontárgyakat, csak meghibásodott az otthoni széf, azért akarták átvinni a benne lévő dolgokat egy másik széfbe

– írja a Telex

Úgy tudja, a lefoglalt vagyontárgyak a férje legálisan szerzett vagyonából származnak, egy részükhöz pedig „a férjének semmi köze”, azok az ő személyes vagyontárgyai. A rendőrségnek korábban azt mondta, a házkutatás során „sokkos állapotban” ült a házuk nappalijában, ahol folyamatosan figyelték őt a rendőrök. Elképzelése sem volt arról, mivel gyanúsíthatják a férjét, Schadl Györgyöt.

A házukban lévő széf szerinte meghibásodott, ezért hívta segítségül férje apját. Széfszerelőt is hívtak, aki megállapította, hogy valóban nem működik jól a széf, nem biztonságos benne tárolni vagyontárgyakat.

Attól félt, hogy mivel a vádirat kikerült a sajtóba, és egyes médiumok a házuknál forgattak, azt is tudhatják egyesek, hogy van széf a házukban, amiben vagyontárgyak is lehetnek. Ezért akartak nyitni egy másik széfet egy bankban, ahová átvihetik a különösen értékes vagyontárgyakat, hogy azok ne abban a széfben legyenek, ami szerintük nem működött jól.

A Telex beszámolója szerint a bíró a nyomozati iratokból idézte a lehallgatások egyes részleteit, köztük azokat a telefonbeszélgetéseket, amik Schadl felesége és apja között, illetve Schadl felesége és Schadl között zajlottak. Schadl felesége telefonon azt mondta Schadlnak, hogy nem fog bevallani olyan bűncselekményt, amit nem követett el. Schadl azt mondta, hogy majd „szájbabassza az ügyészt”. (Amikor ezt a részt felolvasta a bíró, Schadl György felnevetett.)

Azt is sejtették, hogy lehallgatják őket. Schadl Györgynek mindezzel kapcsolatban apróbb megjegyzései voltak csak: szerinte a telefonok lehallgatásáról készített kivonatok, írásos összefoglalók pontatlanok.

Kedden tartották a Fővárosi Törvényszéken a Völner-Schadl-ügy első rendes tárgyalását, elkezdődött a bizonyítási eljárás. A mai tárgyalás során a bizonyítás menetét határozta meg a bíróság, valamint meghallgatták Schadl Györgyöt. A végrehajtói kar lemondott elnöke azt állította, Völner Pál egykori államtitkárral csak magánügyben találkoztak, mert hasonló dolgok iránt érdeklődnek. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk