Simonka után újabb fideszes képviselőre csap le az ügyszség?

  • narancs.hu
  • 2019. december 19.

Belpol

A hatóságok már csak a „kilövési engedélyre várnak”.

Nagy Szilárd korábbi fideszes politikus, Kengyel polgármesterének vádalkuja révén fény derült Boldog István bizalmi körének pályázati üzelmeire – írja a 168 Óra. A képviselő bemártásával Nagy megúszta a sikkasztásait egy felfüggesztéssel, ettől függetlenül újabb feljelentések érkeztek ellene, így neki is kinéz egy letöltendő börtönbüntetés.

A lap próbált utánajárni, hogy mi lehet a politikusok közti nézeteltérés hátterében. A térségi polgármestrek annyit mondtak: „két dudás nem fér meg egy csárdában”. Az ok feltehetőleg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programokban keresendő, amelyeken keresztül Boldog egy bűnszövetségi rendszert alakított ki.

Ez annyit tesz, hogy aki beállt a sorba, és az általa kijelölt cégekkel végeztette el a pályázati eljárást, majd az általjuk preferált kivitelezőt választotta győztesnek, azok kaptak támogatást. Ahol nem ez történt, ott ugrott a pénz, és a polgármester újraválasztásának a lehetősége is, hiszen a pályázatok a megyei közgyűlés hatáskorébe tartoznak. A városvezetők nagy része beállít a sorba, még úgy is, hogy tudták: korrupció van a háttérben.

Letartóztatták Boldog István volt munkatársát, a Fidesz politikusát

F. Petra a törökszentmiklósi képviselőtestület és a megyei önkormányzat tagja. Egy hónapra elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság F. Petra letartóztatását - írja a 24.hu, a torokszentmikosi.hu nyomán. F. Petra 2018 nyarától az októberi önkormányzati választásig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat fideszes alelnöke volt, jelenleg a törökszentmiklósi képviselőtestület és a megyei önkormányzat tagja.

Neked ajánljuk