Sokan kérdezik, mit keres itt a Mikulás? Hát túlórázik!

  • narancs.hu
  • 2018.12.21 18:42

Belpol

Nemzeti Összkarácsonyi Békemenetet szervezett a Kétfarkú Kutya Párt.

Péntek hat órakor tartották a Kétfarkú Kutya Párt Nemzeti Összkarácsonyi Békemenet névre keresztelt demonstrációját. A rendezvényen nem volt hiány vicces lufikból és táblákból sem, amelyeken olyan feliratok voltak, mint: „Vidám főnök, szomorú vasárnap”, „Nem akarunk nyugdíjat!” vagy „2-lóra.”

false

 

Fotó: Németh Dániel

Menet közben a tüntetők azt skandálták, hogy „illiberális demokráciát, illiberális demokráciát”, illetve hogy „birkák vagyunk, birkák vagyunk”, amihez bégettek is. Sajtóértesülések szerint a tüntetésen körülbelül 400-450-en voltak, de egyes oldalak többezres létszámról írtak, akiknek a szervezők a meleg teát osztogattak.

„Köszönjük, hogy megszüntettétek a hajléktalanságot, elűztetek egy egyetemet, valamint hogy nem kell független bírósággal bajlódnunk” - mondta Döme Zsuzsanna a párt munkatársa. Beszédében kitért rá, ők a többség, továbbá ki kell állniuk szeretett kormányuk mellett és mindenki más ellen.

false

 

Fotó: Németh Dániel

 

„Hogy tud ez a Soros mindenkit mindenre rávenni? Ez, most nem az az időszak, amikor a parlament előtt kell sikoltozni. Kereszténygyűlölők magyar fiatalokat vettek rá, hogy politizáljanak, becsméreljék az ország döntését!" - mondta.

false

 

Fotó: Németh Dániel

 

Hozzátette, rendkívül sok megpróbáltatás érte a kormányunkat, de nem feledik, hogy mennyi mindent elértek: „zökkenőmentes médiareformot valósítottak meg, ezért ugyanazt tudom olvasni mindenhol. Ez megnyugtató! Mindenki mással egyet tudok érteni. A köztévé pedig nagyon jó kezekben van, egy ellenzéki sem tud oda bejutni. Orbán Viktor tudja, hogy mit miért tesz. Ne foglalkozzunk a köpködőkkel, csak a Fidesz! A mi fiaink hozták nekünk a legszebb törvényeket! Túlórázni akarunk!" - szögezte le.

Hozzátette, megoldás lenne, ha tovább korlátoznák a gyülekezési jogot. „10 éve változatlan családi pótlék stabil biztonságot jelent. Mi is szeretnénk áldozatot hozni, lemondunk a nyugdíjról. Nem akarunk nyugdíjat!" - mondta, majd hozzátette, érezhetően jobbak lettek a mindennapok a CEU bezárásával. „Áldott legyen a Fidesz!" - zárta beszédét.

false

 

Fotó: Németh Dániel

„Sokan kérdezik, mit keres itt a Mikulás? Hát túlórázom!" - mondta később egy Télapónak öltözött szervező. Hozzátette, csalódott a rendőrségben, hiszen beengedték az országba, annak ellenére, hogy egy finn migráns. „Pozíciót szeretnék a kormányban, mert megfigyelem az embereket: akit szeretek, annak adok cukrot, akit nem, annak pedig nem adok." Később bejelentkezett a köztársasági elnöki címre, hiszen Áder Jánoshoz hasonlóan ő is gondolkodás nélkül teljesít kéréseket, ezen felül bármelyik futballmeccsre eltudná repíteni Orbán Viktort.

Neked ajánljuk

Vértelenül

A „skót darab” – így emlegetik színházi körökben Shakespeare legrövidebb és egyik legvéresebb drámáját. Átkok, balszerencse, titokzatos balesetek kötődnek mind színpadi, mind filmes adaptációihoz, és változatos rítusok, amelyekkel távol lehet tartani a balsorsot.

Angyalbőrben

A leegyszerűsítésre mindenkor hajlamos kívülálló számára úgy tetszik, az operaénekesi működés két legnagyobb kihívása: magas hangokat kiénekelni és prózában megszólalni. Merthogy mindkét esetben gyakorta észlelhető a fokozott mértékű feszültség fönt a színpadon, és a megbocsátásra rögtön kész együtt­érzés odalent a nézőtéren.

Megnyíló életek

  • Rádai Andrea

Az előadás legnagyobb részében a holokauszt-túlélő 97 éves Katona Éva, Göndör László nagymamája testetlen hangként jelenik meg, mintha ott lebegne a lelke felettünk. Ezt az érzést érdekes módon elsősorban nem a mulandóság melankóliája táplálja, hanem az előttünk megnyíló életek gazdagsága miatt érzett öröm.

Kinek a kultúrája?

Öt és fél év működés után megszűnik a Dunszt.sk szlovákiai magyar kulturális portál. A főszerkesztő kifáradásról és strukturális nehézségekről beszél, de politikai és társadalmi kérdések is felsejlenek a háttérben.

Ők így csinálják

  • A szerk.

PTSD – csúnya betegség, az van nekik, szegény Fidesznek, poszttraumás stressz szindrómájuk, immár vagy negyedszázada.

Magyarország farhátra megy

  • A szerk.

A Farhát-kormány legújabb népélet-javító intézkedését rögzítő 06/2022. (01.14.) sz. korm. rend. szövege, s ez mindenképpen a dicsőségére válik, precízen kitér arra, hogy az a kereskedő, aki a rendelet valamely utasítását megszegi, milyen szankciókkal sújtható.

Kiáll-e?

  • A szerk.

Az előválasztás utáni kínos bénultságot levetkőzve mintha a feltámadás jeleit mutatná az ellenzék kampánya.

„Nagyon nagy vita”

Orbán Viktor január 14-i, idei első rádióinterjújának utolsó témája a „gyermekvédelmi népszavazás” volt. Az interjúban a pedofília először kontrasztként jelent meg: „van az a jelenség, hogy a gyerekeink ki vannak téve szexuális ragadozóknak” – mondta a miniszterelnök. Majd pedig a szexuális kisebbségekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „most egy másik jelenségről beszélünk, aztán hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, erről van egy nagyon nagy vita, de ezt én most nem tartom fontosnak”.

A szelíd forradalom

A múlt év végére az Alaptörvény lecserélése az egyesült ellenzék egyik legfontosabb, de mindenképpen a legjelképesebb választási ígéretévé lépett elő. A kezdeti kérdést – lehetséges-e egyáltalán egyszerű többséggel alkotmányozni? – felváltotta az annak mikéntjéről folyó nyilvános eszmecsere.