Sorra érkeznek a politikusok gratulációi a Nobel-díjas Karikó Katalinnak

  • narancs.hu
  • 2023. október 2.

Belpol

Előkerültek a közös fotók és a jó oktatás fontossága is.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Karikó Katalin és Drew Weissman kapta a 2023-as orvosi Nobel-díjat a koronavírus-járvány elleni egyik leghatékonyabb védekezési módszer, a más betegségek ellen is bevethető mRNS-alapú oltási technológia kifejlesztéséért. A stockholmi Karolinska Intézetben tartott hétfői bejelentés után nem sokkal a magyar biokémikus a fiatal diákoknak üzent, miközben a politikusok gratulációi elárasztották a közösségi oldalakat.

A Telex összeállítása szerint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő volt a leggyorsabb, aki Facebook-posztjában „elképesztő sikernek” nevezte, hogy Karikó Katalin Nobel-díjat Kapott. A kormány részéről nem sokkal később többek között Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója, Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár és Varga Judit is gratulált. Utóbbi volt egyébként az első a politikusok közül, aki kiemelte, hogy Karikó Katalin az első magyar Nobel-díjas nő. 

Hatalmas büszkeség!🇭🇺 Karikó Katalinnak ítélték oda a világ legrangosabb tudományos elismerését, a Nobel-díjat. Az első...

Posted by Varga Judit on Monday, October 2, 2023

Ezt Novák Katalin is kiemelte, aki egy közös képet is megosztott a kutatóval. Mint írta:

„Karikó Katalin az első magyar nő, aki Nobel-díjat kap. Óriási büszkeség, hogy nemzetünk egy olyan Nobel-díjassal gazdagodott, akinek kutatásai milliók életét menthették meg.”

Orbán Viktor miniszterelnök egy kicsivel később szintén közös képpel és egy „magyar nő a világ tetején” felirattal gratulált. 

Gratulálok az első Nobel-díjas magyar nőnek! Büszkék vagyunk!

Posted by Orbán Viktor on Monday, October 2, 2023

Botka László, Szeged polgármestere ugyancsak a kutatóval készült fotóját posztolta. Karikó Katalin egyébként Szegeden tanult és a város díszpolgári címét is viseli. Ellenzéki oldalról mások mellett  Jámbor AndrásKarácsony GergelyMesterházy Attila és Dobrev Klára is gratulált, Tordai Bence pedig azt is megjegyezte, hogy „ezért is érdemes jó oktatást csinálni”.

Hasonló gondolatok jutottak eszébe Gyurcsány Ferencnek is, aki egy újabb szabadversre emlékeztető bejegyzésben fogalmazta meg, hogy miért nem érdemes azon tépelődnünk, hogy „Karikó Katalinnak is el kellett menni, hogy elérje a Nobel-díjat érdemlő teljesítményt.”

Most ne tépelődjünk egy darabig, hogy Karikó Katalinnak is el kellett menni, hogy elérje a Nobel-díjat érdemlő...

Posted by Gyurcsány Ferenc on Monday, October 2, 2023

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?